Зрелищен скандал между Рашидов и Сидеров в парламента

Последна промяна на 18 януари 2013 в 13:01 6293 10

Вежди Рашидов. Снимка БГНЕС.
Вежди Рашидов. Снимка БГНЕС.

Скандал избухна в кулоарите на парламента между министъра на културата Рашидов и Волен Сидеров, след като от парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ обвини министъра, че е турски шпионин.

В началото на парламентарния контрол в петък Волен Сидеров прочете декларация от името на партия „Атака“, с която поиска оставката на министъра на културата.

Според националистите Рашидов не защитава българските, а турските интереси, псува на турски под знамето на България и дори е шпионин на югоизточната ни съседка.

Думите на Сидеров явно са вбесили иначе спокойния Вежди Рашидов, който пристигна за изявление в парламента минути след декларацията на „Атака“.

„Винаги съм бил спокоен, за всички три години съм се въздържал от коментари. Всеки има право да говори каквото си иска - както се казва, глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина“, заяви с необичайно висок тон Рашидов.

„Никога не съм бил в партии, не съм бил ченге. Министър съм от три години и си върша прекрасно работата. Приемам критики за това, за работата, но да ме обвиняват за частни интереси и турски сериали – това не мога да приема“, обиди се  министърът на културата.

По време на изказването до трибуната пристигна и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който започна да апострофира министъра.

„Не лъжи, стига си приказвал лъжи, Рашидов. Ти си агент на Турция и защитаваш турските интереси. Стига си говорил глупости, ами кажи – ще се снимат ли турски сериали в България“, изкрещя националистът.

„С кое защитавам турските интереси? С това, че строя музеи ли, с това, че ремонтирам училища ли? А ти какво си направил за България? Аз съм един от най-добрите български художници и хората ме обичат, а теб кой те обича?“, продължи караницата министърът на културата.

„Хиляди статии съм написал, но ти не знаеш български, за да ги прочетеш“, отсече Волен Сидеров.

Разярен, Вежди Рашидов напусна трибуната, като преди това се закани, че ще съди лидера на „Атака“ за клевета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2013 в 08:59

Изложбата, която визирах беше живопис! :) Така, че човекът се оказа, освен талантлив скулптор, и талантлив художник ;) ... Като си инженер не означава, че не можеш да бъдеш поет! :Р

Освен това... Художник е малко общо понятие, включва живописец, график и др. Съюза на Българските Художници навремето включваше и всички приложници, така че... :)

Както думата АРТИСТ се употребява в англо-езичните държави с много отворен смисъл.

Та, така...ако ще си чешем езиците... :)

19.01 2013 в 08:59

Нека да разкажа първо кой е Вежди Рашидов...За художник и скулптор може и да е добър не знам,но като министър на културата той е срам за България и за това правителство и е нанесъл много вреди на българската култура.Той е човекът,който искаше 3-ти март да се премахне като национален празник на страната защото тази война не е за освобождението на България ами се е водила заради други причини...Вежди Рашидов е човекът който уреди снимането на турско-български сериали в които турското "пристъствие" както се пише в учебниците се показва по един протурски,изкрвен и неверен начин като например вместо турците да режат ръцете и краката на Балканджи Йово защото той не дава хубава Яна на турска вяра те ще играят белот с него...Общо взето турските башибозуци и еничари в България по време на османското "Присъствие" се показват като едни приятни туристи които се разхождат по българските земи,играят белот с българите и съжителстват в мир и спокойствие с тях...Вежди Рашидов е човекът който отпусна на Планета Пайнер 3.2 милиона лева от еврофондовете за да развиват българската култура(все пак идват избори и на ГЕРБ ще са им нужни чалга певици за предизборната им кампания както знаете предизборните кампании на герб са чалга,концерти,кебапчета и кюфтета а не речи в които да обясняват какво направиха за 4 години и какво ще направят ако пак дойдат на власт)...межу другото много подходяща снимка сте избрали - Вежди Рашидов и зад него някакъв човек типичен турчин (какъвто е и самия Рашидов) който на всичкото отгоре носи и турски фес... Да не говорим че този човек не може да говори правилен Български език ,че псува и се държи неприлично пред българския герб което го има на запис но не предизвика особен интерес от медиите и куп други скандали... Това според Волен Сидеров е неприемливо и той поиска неговата оставка след което някой се обадил на телефона на Веждито и той се появи в парламента пиян като последния селски пияндур (не преувеличавам гледах го това видео) и започна да обижда Волен Сидеров с думите "Кой си ти бе аз съм велик скулптор аз съм един от най-добрите български художници и хората ме обичат, а теб кой те обича?" та това се случи в парламента в петък и това е министъра на културата ни но както винаги в медиите Сидеров е "болен и предизвиква скандали" а другите са добрите...

19.01 2013 в 08:06

Сидеров, вчера повече ми заприлича на комунист, отколкото на националист. Приел си пошлата комунистическа стратегия-да отричаш и оплюваш вулгарно успехите и постиженията на хора,
далеч пред теб. Хареса ми въпросът на г-н Рашидов, отправен към теб: "КОЙ СИ ТИ?"

18.01 2013 в 22:43

Тук Сидеров вече се ОСРА!

18.01 2013 в 22:05

Вежди винаги се е държал като истински българин. За разлика от много други българи.
П.П. Харевам тази медия и форума заради другото (истинско) мислене. Но тук май са дошли пришълци (или някой е прекалил)

18.01 2013 в 18:59

Рашидов ако си почтен спри новините на турски и турските сериали ,все пак това е култура на България и културата е уважение към собствения си народ.

18.01 2013 в 17:45

Веждито е скулптор... надявам се коментара да е ироничен... :) А че той самия се нарича художник- това говори за "високия" му интелект ;)

18.01 2013 в 16:52

Пияница или министър на културата.

18.01 2013 в 14:03

Вежди Рашидов не може да е шпионин на чужда държава. Кое разузнаване ще наеме за агент някой, който е толкова прост и неграмотен, че не знам дори и името си може ли да напише, камо ли цял доклад - но за сметка на това постоянно е в медиите с грозни скандали?

18.01 2013 в 14:01

Болен Лидеров, какво да го правиш...

Истина е, че Вежди може да не може да говори особено издържано, при това нито български, нито турски най-вероятно, но че е страхотен художник е безспорно! Последната му изложба ме впечатли много...

Интересно ми е какво мисли за новото лого на България... Лошото е, че понеже е гербер няма да чуем истината от него... Колко жалка история е политическата ни система като цяло!