Вежди Рашидов псува и говори на турски пред кинодейци (видео)

Елица Мартинова 25 юни 2012 в 17:25 4262 8

Вежди Рашидов, Снимка: БГНЕС
Вежди Рашидов, Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов е говорил на турски език и е псувал по време на среща с турски и български кинодейци в Министерството на културата. Партия "Атака" обяви, че официално ще поиска оставката му заради този случай.

Това стана ясно на пресконференция на партията в понеделник, по време на която бе излъчен клип от разговорите между Рашидов и кинодейците в Министерството на културата. Тема на работната среща бе бъдещ турски филм, който ще бъде сниман в страната ни.

На записа се вижда как културният министър поздравява на турски език гостите и се обръща към журналистите „Малко на турски ще говоря и аз знам чужди езици“.

„Мите, Митовски, къде си бе? Ела, бе, да ... мама му“, призовава в по-късен етап от срещата Рашидов, цитиран от news.bg.

Думите на културния министър явно сериозно са възмутили депутатите от „Атака“, защото те са твърдо решени да поискат оставката му.

„Вежди Рашидов може да е народен художник на Турция, но като български министър на културата няма право да прави това“, обясни депутатът от партията Десислав Чуколов.

Малко по-късно в понеделник излезе и официалното становище по въпроса на Министерството на културата. От ведомството определиха обвиненията на „Атака“ като „спекулативни изявления и откровени лъжи“.

В писмото си културното министерство обяснява, че Рашидов първо е поздравил на български, след което приветствал на турски и гостите от южната ни съседка.

/
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови