Жената, яла отровна закуска, е без опасност за живота

Вероника Шербанова 28 март 2013 в 14:53 2007 4

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Животът на 63-годишната жена, която се отрови със закуска, е извън опасност, съобщи директорът на болницата в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова, цитирана от Дарик.

Люба Щерева-Джордан е стабилизирана, в съзнание е и диша самостоятелно, обясни д-р Радойкова. Засега не е ясно дали ще има поражения на органите ù. Жената ще остане в болницата под наблюдение в следващите няколко дни, допълни директорът на болницата.

Люба Щерева беше настанена в лечебното заведение вчера, след като яла от закуска, съдържаща селскостопанската отрова „Каунтер“. Люба разхождала кучето си, когато животното намерило закуската на улицата и яло от нея. По-късно колабирало и двамата със съпруга й го завели на ветеринар, който им казал, че домашният любимец е отровен и умира.

Тогава Люба, която дълги години е живяла в чужбина, споделила, че също е яла от намерената на улицата закуска. Веднага е отведена в болницата в Гоце Делчев, където изпаднала в кома.

От организацията за защита на животните „Четири лапи“ призоваха за промяна в режима на търговия на отровни вещества. В момента на практика всеки може да си купи отрова за вредители или гризачи, тъй като тя се продава напълно свободно. Въпреки че има забрани за продажбата на определени вещества, контролът е занижен, обясняват те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!