Защо пастор Тончев поиска глоби за голите тела на плажа

25 май 2013 в 16:18 13820 52

Грях или нещо съвсем естествено за лятото? Снимка: Булфото
Грях или нещо съвсем естествено за лятото? Снимка: Булфото

И за големи, и за малки е смущаващо някой до вас да е без бански на плажа. В България сме изостанали, тъй като в други страни не е разрешено някой да стои по бански в заведение край плажа.

Това заяви пред OFFNews пастор Живко Тончев от протестантската църква ”Благовестие”- Бургас.

Тончев е вносителят на предложение до кмета на морския град, с което да се забрани „излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж“.

Предложението е подкрепено от още шест представители на протестантски църкви в Бургас, отец Веселин Димитров, игумен на манастир „Св. Живоприемний източник” и отец Михал Шлахцяк от Източно-католическа енория „Успение Богородично”.

Религиозните водачи настояват „да не се допуска ползването на плажа и къпането в морето на хора без банско облекло“ и „глоби за нарушителите, каквато е практиката по света“.

Мислим, че голотията трябва да бъде на определени места само. Общината може да си ги регламентира – едно време имахме Адамов плаж, Евин плаж. Ако някой иска по здравословни причини да се пече, там му е мястото, заяви пред OFFNews пастор Живко Тончев.

Според него, излагането на полуголи и голи тела на плажа е „в разрез с общочовешките морални норми. Ние като християни държим на семейството като ценност, искаме децата ни да бъдат възпитавани в морални стандарти“.

Срещам подкрепа от гражданите навсякъде, категоричен е пасторът. Той предлага полицаите, задължени да следят за разходки на домашни любимци на плажа, да реагират и при появата на голи хора край морето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!