Започва проверка по случая с бебето със счупени крака след рехабилитация

Вероника Шербанова 08 октомври 2013 в 17:24 1721 0

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Вътрешна проверка е назначена в Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил заради случая с бебето със счупени крака след рехабилитация. Това съобщи директорът на болницата д-р Живко Неделчев, цитиран от „Фокус“.

По думите на д-р Неделчев родителите на 15-месечното бебе не са подали жалба във връзка със случая.

Единствената информация, която имам, е от медиите, категоричен е директорът на лечебното заведение.

Детето действително е постъпило при нас на лечение по клинична пътека. След това обаче родителите са взели момченцето и са напуснали болницата по тяхно усмотрение, без да ни уведомят, обяви д-р Неделчев.

Снимките, направени на малкия Георги в болницата в Кюстендил, не са показали счупвания. После детето е водено в „Пирогов“. Хвърлят се твърдения. Както при операция, така и при рехабилитация съществува риск, заяви д-р Живко Неделчев.

До момента не съм видял документация, установяваща счупвания на краката. Лекуваме детето за втори път, а рехабилитаторката Славка Ботева е с 30-годишен стаж, работила е и с деца. Досега не е имало възражения към работата й, посочи д-р Неделчев.

Започна проверка по случая и ако се установят някакви нарушения, Ботева ще получи наказание, като може да се стигне и до уволнение.

Проверката трябва да приключи до една седмица.

За случая разказа майката на малкия Георги Илияна Кръстанова. Тя обясни, че поради съмнения за Детска церебрална парализа водят детето на рехабилитация всеки ден в София. Пътуванията обаче се оказват скъпи и родителите решават да заведат момченцето на рехабилитация в Кюстендил.

Минути след като започна да пипа детето, то изпищя, стисна ръчички и ококори очи. Нищо повече. Беше някакъв ужас. Ние не знаем какво се случва. Как го пипна тази жена, какво направи – не ми е ясно, разказва майката на Георги.

В продължение на няколко часа родителите обикалят различни кабинети, за да разберат какво се случва с детето им. Лекарите се оказват безсилни и ипращат момченцето в „Пирогов“, където става ясно, че двата крака на детето са счупени в областта на коленете.

Според родителите рехабилитаторката Славка Ботева сама е признала, че е счупила краката на детето. 

Те обясниха, че ще изчакат в понеделник да получат епикризата от "Пирогов" заедно със снимката, на която се виждат счупванията, и след това ще подадат сигнал до прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!