Quantcast

Забраниха протест заради гей парада

Последна промяна на 19 септември 2013 в 18:12 3628 16

Гей парад Снимка: sxc.hu
Гей парад Снимка: sxc.hu

 

Протест на Сдружение "Когито" и формация "Учени в действие" не бе разрешен от Столичната община заради гей парада.

Чрез протеста учените искаха да изразят разочарованието си от "маргиналните средства за наука и образование", заделени от правителството ни в бъдещите еврофондове".

Въпреки че ЕС изисква приоритет във финансирането на наука и образование, правителството на Орешарски заявява само 1% от финансирането на България от ЕС за наука и 2% за образование, възмущават се те.

По цитираните от учените данни, за развитие на научноизследователската дейност са предвидени 151,56 млн. лева в новата оперативна програма за наука и образование (за програмен период 2014-2020), а по цялата програма се отпускат 6007,06 млн. лева.

Протестът трябваше да тръгне от кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" в петък от 10 ч. 

Столичната община обаче не е дала разрешение за него с мотива, че няма достатъчно полиция на разположение, за да се охранява протеста. Наличните хора щели да охраняват гей парада, насрочен за събота, където се очаквали сериозни стълкновения, а трябвало да са почивали предишния ден.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2013 в 12:02

Абе петрова, кво значи таа четворка,ма. На твойта клавитура нема ли буква "Ч"? А тава "съжелявам да ..." си е на американски, ама малко по нашему. Ей, ора, одете на училище! Срамота!!! Щото като е за пидалски паради много ви бива, а да се изучите - ич. И ми не тикайте в личето дипломи, щото и това съм виждал като как става. Айде много здраве.

Есперанца, есперанца!!!

20.09 2013 в 08:51

Петрова, не разбрах само ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ трябва по подразбиране да се радваме на подобни "групи"ли?

20.09 2013 в 01:36

Има си хас герберастията в общината да не толерира педерастията..От времето на Боцко Тиквата учените не са на мода.Фандъка само продължава делото на патрона.Ма така требе.Иначе протестиращите ,водени от обратните ще скокнат веднага за погазването правата на педерастията..Еле пък фондацийките дето протести им дай и кинти без граници..

20.09 2013 в 01:31

Протест на Сдружение “Когито” и формация “Учени в действие” не бе разрешен от Столичната община

Нещо се пообърка ми се види.Герберските пендели са у общината..

19.09 2013 в 21:10

Айде стига с провокации! Целта ще Ви избоде очите! Голям зор е тия 100 дни да се раздели обществото и да се обърнат хората един срещу друг за щяло и нещяло...аман от скандални заглавия ...Моля,не бъдете толкова първосигнални и помислете кой,какво и най -вече ЗАЩО!

19.09 2013 в 21:05

Еми естествено е Гей Прайда и протестуиращите за Фостата да имат предимство. Сичко друго отива на заден план. Педераслък и крещене по жълтите плочки. Демокрастия.

19.09 2013 в 20:46

Е какво очаквате от Уевите серГей и вагИнин?

19.09 2013 в 20:42

Що бе?!? Онзи ден в Мексико разпръскваха учителите със сълзотворен газ! А онези мятаха предмети по полицията... Уви, в такива времена живеем! И да ви кажа... Аз малко се радвам, че в България сме достатъчно примитивни, да избегнем всякаква куртоазия и нещата да се проявяват точно такива, каквито са! Със цялата им гротескна зрелищност....

19.09 2013 в 19:49

Кофти е, когато медии, представящи се за неутрални и обективни допускат подобни заглавия, които явно настройват хората срещу една група, която така или ина4е не се "радва" на "всенародна любов" :-)
Мотивите за отлагане на събитието във времето нямат общо със София Прайд 2013, и най-вероятно иде ре4 за измиване на ръце от страна на институциите с него. Обърнете внимание оба4е, 4е на същата дата (21ви) има още 2 събития, едното от които се провежда за 2ри път тази година - т.н. "шествие за запазване на християнските традиции и семейства".

Както писах и в самото събитие:

Съжалявам да науча, че събитието ви е отменено с посочена причина от страна на институциите София Прайд 2013. Всъщност полицаите са мобилизирани вече близо 100 дни от началото на протестите на граждани срещу мафията. В събота освен прайда има шествие за "запазване на християнските ценности и семейства" и поредния 100тен протест. Полицията и отдел сигурност на столична община са длъжни да осигурят безпроблемното провеждане на всеки един мирен граждански протест. Съветвам ви да отстоявате позицията си и да не отменяте датата на вече планираното събитие. Всеки има правото на мирен протест, а режимът не е разрешителен а уведомителен. Поздрави, Десислава Петрова - организационен комитет на София Прайд 2013

19.09 2013 в 19:37

Малко некоректно заглавие. По-скоро протеста не е разрешен по причина на милицията, на която не и достигат хора:
"Столичната община обаче не е дала разрешение за него с мотива, че няма достатъчно полиция на разположение, за да се охранява протеста."