Второ класиране: 1250 деца приети, 13 хил. остават без детска градина

18 май 2013 в 20:43 2889 0

Деца.
Деца.

1250 деца са били класирани в детските градини по време на второто класиране. 12 750 остават извън списъка, съобщи шефката на отдел "Образование" в Столична община Мария Минчева, цитирана от Би Ти Ви.

След първото класиране в края на април не са били записани над 700 от приетите деца, съобщи БНТ.

И тази година е имало родители, които са заявили, че имат право да получат предимство при класирането, но след това не са доказали това с документи. По тази причина в около 70 случаи директорите са отказали записване.

 

Националната телевизия алармира и за грешни съобщения, изпращани от сайта на общината за детските градини. Родители, чиито деца от години ходят на задължителна предучилищна, получават съобщения, че детето им не е класирано. Такъв е случаят с журналиста от БНТ Марина Матева. Детето й от години ходи на детска градина. Въпреки това Марина получава съобщение, че дъщеря й не е приета на първо класиране.

 

"Най-интересното е, че миналата година, със задължителното въвеждане на предучилищната подготовка на 5-годишните, ми изпратиха съобщение, че трябва да ги уведомя дали детето ми ходи на детска градина и аз им отговорих, че детето посещава ОДЗ. Отговор - благодарим за информацията. Въпреки това, явно не е отчетено и ние продължаваме да имаме активна кандидатура", разказва водещата на "По света и у нас".

И други родители ни сигнализираха за подобни случаи, в които децата им очевидно продължават да участват в класирания, въпреки че вече ходят на градина. 

От Общината отдадоха това на техническа грешка и помолиха всички подобни сигнали да се подават в Дирекцията, за да се отстранят грешките в системата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки