Външно министерство препоръча да избягваме пътувания до Египет

Вероника Шербанова 16 август 2013 в 13:39 1787 1

Министерство на външните работи.
Министерство на външните работи.

Външно министерство препоръча да избягваме пътувания до Египет, включително до морските курорти.

На 14 август 2013 г. правителството на Египет обяви въвеждането на извънредно положение за срок от един месец. В тази връзка беше въведен ежедневен комендантски час между 19:00 и 06:00 часа в 14 провинции - Кайро, Гиза, Александрия, Суец, Исмаилия, Асиут, Сохаг, Бени Суеф, Миния, Бехейра, Южен Синай и Северен Синай, Фаюм и Кена, като ясно беше подчертано, че нарушителите ще бъдат арестувани.

С оглед на това и на повишения риск за сигурността и личната безопасност Министерство на външните работи настоятелно препоръчва да се преустановят пътуванията до Египет, в това число и до морските курорти, посочват от ведомството.

Министерството съобщава и правила, които трябва да се спазват, ако се налагат пътувания до Египет. Трябва да се избягват нощните полети и полетите в петъчните дни, като преди пътуването се направи предварителна регистрация в посолството на България в Кайро.

Регистрацията може да бъде направена по телефона или чрез електронната поща на посолството, като се посочат имената на пътуващия, точното местоположение, срок на престоя, телефон и електронна поща за контакт, припомнят от ведомството.

По време на престоя трябва стриктно да се спазва комендантския час, постоянно да се носят документите за самоличност, да се избягват местата, където се провеждат масови прояви или протести, да не се заснемат такива събития или обекти, касаещи органите за сигурност, да се избягва конфликт с органите на реда или с други представители на местната администрация и да се избягват каквито и да било коментари по вътрешнополитически теми, допълват от МВнР.

При необходимост българите в Египет трябва своевременно да се обърнат към българското посолство в Кайро.

Посолство на Република България в Арабска република Египет
Адрес: 6, El Malek El Afdal Str. Zamalek, Cairo, Egypt
Тел.: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77
Факс: +20 2 2736 38 26
Дежурен телефон в извънработно време: + 20 122 317 1991
E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/egypt 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови