Загиналите в Египет са поне 278 само за ден

Николаос Цитиридис 15 август 2013 в 09:46 2040 2

Размириците в Египет
Размириците в Египет

Броят на загиналите в размириците в Египет нарасна главоломно, като жертвите след вчерашния критичен ден станаха най-малко 278, съобщава Би Би Си. 43-ма от тях са служители на реда.

Партията на мюсюлманското братство съобщава, че загиналите снощи са над 2000. 

След вчерашните сблъсъци на поддръжници на бившия президент Морси и полицията, в страната е обявено извънредно положение. След военния преврат, извършен на 3 юли, протестиращите искат връщането на бившия държавен глава.

Секретарят на Белия Дом Джон Кери заяви в официално обръщение, че "плачевните събития" напълно са разбили усилията за помирение между граждани и полицията.

Вчера египетската полиция предприе действия за прекратяване на протестите в подкрепа на бившия президент Мохамед Морси. Действията на полицията предизвикаха масови безредици в столицата Кайро.

Няколко храма са били атакувани и разрушени, сблъсъците между поддръжниците на Морси и полицията продължават и в момента, много от пътищата в страната са блокирани.

Българското външно министерство препоръча на гражданите да не пътуват до Кайро, където достъпът до международното летище с ограничен и рисков.

“Поради силно усложнената обстановка в египетската столица Кайро и голямата вероятност от по-нататъшно ескалиране на напрежението, МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Кайро до нормализиране на обстановката в града”, пише в разпространеното до медиите съобщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!