Уроци за реакция при земетресение и в Деня на детето (снимки)

Вероника Шербанова 01 юни 2012 в 17:20 1044 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Деца отбелязаха своя празник с демонстрации на мотори, творчески ателиета на открито и тренировки за реагиране при земетресения. Родителите им пък се възползваха от това, че са на открито и запалиха по цигара.

Много малчугани отпразнуваха Деня на детето с уроци по безопасност на движението в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова и вътрешния министър Цветан Цветанов. На площад „Александър Невски“ в столицата децата се включиха в демонстрация на безопасно каране на велосипед с приложно колоездене в защитена зона, симулираща реална ситуация на пътя. След това мотористи и известни автомобилни състезатели направиха специално за тях демонстрации.

Пожарникари зарадваха децата с урок как работи пожарникарската кола. Някои от малчуганите смело се качиха в колата, за да поиграят на огнеборци с истинско возило.

Децата видяха и как трябва да се реагира правилно в случай на земетресение. За целта те видяха демонстрация в макет на стая, с доброволци им показаха къде трябва да застанат, за да са на безопасно място.

В градинката пред Народния театър пък много родители доведоха децата си, за да отбележат заедно празника в специалните творчески ателиета.

Докато малчуганите се впускаха в организираните весели игри, родителите им решиха да се възползват от това, че са на открито и запалиха по цигара. Заради забраната за пушене на обществени места, която влиза в сила от днес, те ще могат да пушат вече само на улицата. Забраната разбира се няма да спаси от цигарения дим децата в домовете им, където отговорността за тяхното здраве е в ръцете на родителите им.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!