Ударилият джакпота в Перник: Ще живея, както досега

Александра Маркарян 21 ноември 2012 в 08:00 4752 1

"Ще живея така, както съм живял вчера, онзи ден - ставам сутрин, пия кафе, мотам се, отивам в предприятието, вечер се прибирам, пия една водка и си лягам." Това каза спечелилият джакпота в Перник бизнесмен и баща на две деца Росен Русинов пред БНТ тази сутрин.

Името на един от двамата, уцелили шестица от тотото в неделя, стана известно вчера, когато самият Русинов реши да обяви, че печелившият фиш от Перник е негов. Русинов печели  4 736 303 лева.

Той научил, че е един от двамата щастливци, ударили рекордния джакпот, в заведение, намиращо се близо до тотопункта, в който пуснал фиша. Черпил почти цялата нощ.

47-годишният мъж планира да инвестира част от спечелените пари в ново оборудване за Централната ремонтна база в центъра на Перник, в която е акционер. Русинов има мина в Кюстендилско и завод за вериги в Сърбия.

"Парите не са чак толкова много. Бързо ще хвръкнат. Няма да бъдат похарчени, а инвестирани. Трябват ни булдозери, машини", каза Русинов. Част от тях ще бъдат вложени и в образованието на децата му - "Може да не учат в София, както планирахме, може да учат другаде", обясни той.

За футболния отбор на града - "Миньор", смята да купи автобус.

"Очаквал съм да спечеля. Въпреки че непрекъснато ми обясняваха, че нормален човек не може да хване джакпота от тотото", коментира Русимов.

Рекордният за България джакпот бе в размер на 9 472 606 лева. Той се трупаше в продължение на 36 тиража.

Джакпотът падна в неделя, 18 ноември. Печелившата комбинация във второ теглене на играта "6 от 49" - 11, 28, 32, 36, 44 и 46 - бе улучена от двама души - от Росен Русинов от Перник и все още неизвестен късметлия от Бобошево.

Русимов играл с фиш за 19,60 лв. с четири комбинации по 7 числа, пълно комбиниране, на стойност 19,60 лева.

Късметлията от кюстендилската община Бобошево е пуснал най-обикновен фиш за 2,80 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови