Транспортният министър уволни директора на "Летище Пловдив"

OFFNews 09 септември 2013 в 12:43 3850 4

Дойчин Ангелов Снимка: podtepeto.com
Дойчин Ангелов Снимка: podtepeto.com

Транспортният министър уволни директора на "Летище Пловдив" Дойчин Ангелов. Ангелов бе назначен на поста при управлението на ГЕРБ - на 9 октомври 2009 г.

"Протоколното решение за освобождаването е без мотиви. В него се казва само, че се прекратява участието ми в Съвета на директорите и че се назначават лицата Иван Каранабитов и Иванка Петкова", каза Ангелов. Той коментира, че най-вероятният нов шеф на летището е Каранабитов.

Той е бил директор на търговския отдел на летището, преди да бъде освободен от Дойчинов преди 6 месеца.

Иванка Петкова е сътрудничка на бившия министър Петър Мутафчиев, била е в борда на директорите на "Летище Пловдив" до 2009 година, когато ГЕРБ идват на власт.

Тя не е позната в системата и е външен човек, коментира Ангелов.

„Оставам летището в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа на летището, каза доскорошният директор на „Летище Пловдив”. Едно от сериозните неща, които е свършил Ангелов, е откриването на целогодишни редовни линии за първи път в историята на летището. В момента функционират три редовни полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно. За 2012 година през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници. Общо от пускането на първата редовна линия през 2010 година досега са минали над 180 хиляди пътници. Пловдивчани и хората от региона разбраха, че има международно летище. В този период се създаде и Фонда за развитие на летище „Пловдив”, в който има огромен потенциал”, каза още Ангелов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови