Цветомир Паунов е новият Андрей Иванов на ГЕРБ

27 ноември 2012 в 22:06 4594 0

Цветомир Паунов. Снимка: gerb.bg
Цветомир Паунов. Снимка: gerb.bg

Изпълнителната комисия на ГЕРБ назначи административния секретар на партията Цветомир Паунов за областен координатор на ГЕРБ – София град.

Цветомир Паунов е в ГЕРБ от основаването на партията, познава структурите и е участвал в подготовката и организацията за явяване на ГЕРБ на всички избори до сега, твърдят от пресцентъра на партията.

Паунов бил и в отлична комуникация с кмета на София Йорданка Фандъкова, твърдят още съпартийците му.

Във вторник областният координатор на ГЕРБ – София Андрей Иванов подаде оставка от поста. В мотивите си бившият председател на СОС посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

Оставката беше приета от председателя на партията Бойко Борисов.

Политическата кариера на Андрей Иванов беше белязана от множество скандали и обвинения в лобизъм.

Още през 2008 година Иванов беше критикуван, че близка до него фирма е получила договор от общината за обслужване на маршрутни линии. Срещу него имаше и атаки по проекта за общинското електронно обслужване – появиха се съмнения, че поръчката ще бъде поделена между фирми, някои от които близки до Иванов.

Бившият общинар беше критикуван също така, че е лобирал за определени фирми по проект за изграждане на информационна система на “Софийска вода”.

Според публикации в пресата, Иванов “натискал” ВиК дружеството да сключи договор с посочена от него фирма, която да изгради системата. Проверките по всички тези сигнали обаче не откриха нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews