Цветанов: Протестът струва колкото едни избори

13 юли 2013 в 17:37 3915 16

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

Разходът, който прави държавата за сектор "Сигурност", за да осигури протестите, огромен. Те се равняват на разходите за провеждане на предсрочни парламентарни избори, оплака се пред журналисти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Цветанов сподели и друга своя грижа: държавата не работи, всички министерски администрации са блокирани. Бившият вътрешен министър призова за нови предсрочни парламентарни избори, "възможно най-скоро", с мотива, че те са единственият изход от политическата и икономическата криза. Те щели да са гарант и за усвояването на европейските фондове.

Цветанов отново потвърди позицията на ГЕРБ, че депутатите от партията ще се върнат на работа в парламента само за евентуално обсъждане на промени в Изборния кодекс.

„Още се говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени. Всички видяхме, че БСП, ДПС и „Атака” реално не извадиха този потенциал, който действително да бъде припознат от хората, от държавата и европейските институции. За всяко възлово назначение имахме реакция от Европейската комисия и от гражданското общество, а политиците от тройната коалиция се правят, че нищо не се случва”, заяви още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!