Цветанов избягал от катастрофата, убила две жени. Хвали се, че спасил трета

19 април 2012 в 09:43 7633 14

Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Цветан Цветанов е избягал от катастрофата, убила две млади жени снощи, след което се похвали, че по пътя помогнал на трета - блъсната от кола на пешеходна пътека.

Доростела Драганова и София Димитрова, на приблизителна възраст 23 години, загинаха на място при тежка катастрофа с автобус до бензиностанция край Владая на 18 април. Сблъсъкът е станал малко преди 19 ч. между автомобил Audi A3 и автобус на фирма „Юнион Ивкони“.

Кортежът на Цветанов, който се прибирал в столицата от Дупница, трябвало да мине точно през мястото на катастрофата приблизително по същото време. За да не я види, от НСО сменили в последния момент маршрута. Това става ясно от съобщение, публикувано в агенция "Фокус", в което Цветанов се хвали как оказал първа помощ на трета жена, блъсната от кола на пешеходна пътека.

Цветанов спрял при пострадалата американска гражданка в столичния квартал "Симеоново". На мястото бил и шофьорът, причинил катастрофата. От екипа на Цветанов се обадили на тел. 112, повикал КАТ, а охраната от НСО, пътуваща с вицепремиера, регулирала движението в двете посоки на "Симеоновско шосе".

Пострадалата американска гражданка е откарана във ВМА. Има счупвания, животът й е вън от опасност.

София Димитрова - една от жертвите на катастрофата с автобуса, е перничанка, живяла в кв. „Църква“. Завършила е Строителния техникум и е работила в пернишкия бар „Маракеш“.

Другата загинала, Доростела Драганова, е бивша „Мис Силистра 2007“. Учила е в Нов Български университет. Последно е работила като стюардеса на „България Еър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!