Цецка Цачева: Не знам как се събудихме с високи сметки за ток

09 март 2013 в 18:53 3867 15

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

Като управляващи бяхме неподготвени за това, което се случи. Не съм специалист, но като гражданин за мен е необяснимо, как една сутрин се събудихме с тези сметки (за ток - б.р.). Никой от компетентните институции не предупреди какво ни очаква, това за мен беше изненада.

Така председателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира високите сметки за ток, които предизвикаха мащабните протести в страната и се стигна до оставка на кабинета „Борисов”, в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.

 Цачева се похвали с промените в Закона за енергетика, които бяха приети, и с намалените на цените на електроенергия, което влезе в сила от 5 март на ток. Председателката на НС все пак призна, че някои неща е можело да бъдат свършени по-бързо.

„Не свършихме докрай своята работа, защото се разминахме с очакванията на гражданите”, констатира тя. По думите й  правителството и парламентът са били изцяло фокусирани върху финансовата стабилност, за да могат „европейските средства да потекат към България, за да идват чуждите инвеститори”. Оказало се обаче, че разминаването с очакванията на хората е много голямо.

 „Така както бяхме през 2009 година най-бедната държава, сега сме на същото положение”, заключи Цачева.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!