Светът през очите на Пламен Горанов (галерия)

Последна промяна на 05 март 2013 в 13:18 13719 7

Фотографията на Пламен Горанов
Фотографията на Пламен Горанов

Пламен Горанов угасна, но пламъкът, който остави зад себе си, едва ли ще изгасне скоро. За него знаем малко: той беше един от първите, които въстанаха срещу ТИМ във Варна. Занимаваше се с алпинизъм и бе борец срещу застрояването на Морската градина.

Пламен бе и любител фотограф с много талант, както може да се види от неговите творби. Светът през неговия обектив е пъстър, ведър, нетипичен и може би красив по начина, по който Пламен е искал да го види.

Неговите снимки са подписани с прякора pacolon. На тях можем да видим и самия Пламен.

Приятелите си го спомнят и като сърцато момче, запленено от поезията.

"Познавам Пламен от времето, когато беше студент в Свищов. Играеше в Студентския театър. Беше част от една много креативна и артистична група младежи и бяхме в обща компания. Ясно си спомням как си говорихме за поезия и за Петя Дубарова, дадох му нейната книга "Най-синьото вълшебство". Така изниква в паметта ми - пламенен и силно развълнуван от съдбата на Петя, която се самоубива на 17", разказва Бисерка Андерсън.

"Не мога да си събера мислите. Помня, когато един от най-добрите му приятели - Паскал беше със счупен крак и Пламен го носеше" - връща се към спомените друго момиче от компанията на Пламен - Боряна Георгиева. - Една вечер се прибирахме и Пламен прехвърча покрай нас, носейки Паскал на гърба си. Бягаше с всичка сила и се смееше силно и хълцайки. Това помня най-ярко - смехът му приличаше на хълцане, гласът му се чуваше отдалече, лудите му смешки и великодушно сърце. Не мога да спра да плача."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 13:43

На кметските избори Борисов и Цветанов заявиха, че ако не гласуваме за Кирил Йорданов ГЕРБ ще превърне Варна в село със затихващи функции затова питаме: Кой е главатаря на „организираната престъпна група” ? ? ?
МОГАТ ЛИ БОЙКО И ЦЕЦО ДА ИЗПРАТЯТ КИРИЛ ЙОРДАНОВ ПРИ МИШО БИРАТА ? ? ?

05.03 2013 в 23:08

снимките наистина са добри

05.03 2013 в 21:52

На стълбите на община Варна да се построи паметник на Пламен Горанов. Бивщия булевард Людмила Живкова да се преименова на булевард Пламен Горанов, както и площада пред общината. Да вдигнем паметник на Пламен - П.Л.А.М.Е.Н. = Платформа за Легална Атака срещу Монополите в Енергетиката (и другите сектори) и Натиск (върху ТИМаджийската ВЛАСТ), за да пометем статуквото и възцарим народовластие в хубава Варна!

05.03 2013 в 20:31

Поклон! Прекрасни снимки!

05.03 2013 в 16:09

По случая с кмета до колкото ми е известно по последна информация лицето Вальо Стоянов е правел с..... с него и може да се говори с него във фейсбук.

05.03 2013 в 15:29

Правописни грешки...ужас...

05.03 2013 в 14:05

прякора му бе, Pacolon.