Спират движението на тирове през граничните пунктове на България и Румъния

26 август 2012 в 09:37 1120 0

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната и автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи.

АМ " Хемус - Област Варна - във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня” е въведена временна организация от пътен възел „Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна /област Варна/.

АМ "Тракия" - Ремонти: Област Пазарджик - СПО при км 56 + 055 среда.

Временно се ограничава движението на товарни автомобили през граничните пунктове на България и Румъния, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поради високите температури Националната компания автомагистрали и национални пътища в Румъния ограничава движението на товарни автомобили над 7,5 тона за времето от 11.00 ч. до 20.00 ч.

В неделя лявото платно на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас – София ще бъде пуснато в движение, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

След 12.00 часа на пътния възел при с. Зимница инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, ще пусне движението на моторни превозни средства по лявото платно на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови