Служителите в затворите на стачка

26 октомври 2013 в 10:32 1967 1

Затвор. Снимка sxc.hu
Затвор. Снимка sxc.hu

Синдикатът на служителите в затворите в България насрочи национален протест за 9-и ноември. Служители на затворите ще излязат на митинг пред Министерството на правосъдието недоволни от цялостната политика в системата и от предлагания проектобюджет за следващата година.

Надзирателите настояват за изравняване на заплатите им с тези на колегите им от полицията, пожарната и останалите от сектора "Сигурност".

Решението е взето на заседание на синдиката в Пловдив, съобщи БНР.

Председателят на синдикалната организация Иван Петров заяви, че до протестните действия се стига, тъй като са изчерпани всички други средства за комуникация с принципала - правосъдното министерство.

В проекта за новия бюджет е предвидено увеличение на заплащането на затворниците, а за нас отговорът е: "Няма пари". При отработени 16 часа, или два дни, ни се полага един ден. А на затворника за два работени дни му се полагат три дни, коментира Петров.

Междувременно също в Пловдив министърът на правосъдието Зинаида Златанова определи исканията на синдиката на служителите на затворите като справедливи, но подчерта, че финансовите реалности в държавата не позволяват те да бъдат изпълнени изцяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови