Сидеров пътувал до Москва за рождения ден на Путин

Вероника Шербанова 07 октомври 2012 в 16:07 2086 2

Лидерът на
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров отпътувал за Москва заедно с останалите членове от партията, за да поздрави лично Владимир Путин за рождения му ден.

Сидеров подарил на руския държавен глава плакет на Народното събрания, значка на „Атака“ и книгата си „Основи на българизма“, като не пропуснал да отбележи, че Русия най-после имала управлението, което ù е нужно.

Отношенията между България и Русия трябва да се развиват, въпреки силния геополитически натиск, допълнил лидерът на „Атака“. Той заявил, че е „по-добре Европейският съюз да преговаря за членство с Русия, отколкото с Турция“.

Партията взела участие и в интерпарламентарните игри, организирани от Руската Дума. Волен Сидеров се срещнал лично с председателя на руския парламент Сергей Наришкин. Сидеров обяснил, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева не е разрешила на членовете на „Атака“ да пътуват със средства от държавния бюджет. Затова пътуването до Москва било на собствени разноски, тъй като искали „да демонстрират своето отношение“, подчертал той.

Сидеров се оплакал пред Наришкин, че под въздействието на управляващите се засилва русофобията сред българското общество и заявил, че неговата партия е единствената, която се бори за укрепването на отношенията между двете страни.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови