Шефът на спецсъда: Искахме да избегнем жълтениите

Юлиан Христов 02 февруари 2012 в 09:29 906 0

Георги Ушев
Георги Ушев

Искахме да се избегнат жълтениите около правораздавателната дейност на съда. Това обясни в ефира на БНР председателят на Специализирания наказателен съд Георги Ушев.

Коментарът му беше свързан с вчерашното прессъобщение от администрацията на съда до медиите, с което се настоява публикациите за него да бъдат предварително съгласувани и той да не бъде наричан "Антимафия". Смятаме, че това наистина вреди на делата, които се разглеждат в него. Нямаме право и възможност да контролираме процеса на излизане и съдържанието на статиите.

„Това не е някаква наша приумица. Моето и на повечето колеги становище е, че когато един съд се нарича с такова име, това не е добре от гледна точка на процесите, които се водят в него. На всеки български гражданин може да се случи да попадне в ролята на подсъдим, на обвиняем. Когато той попадне в тази ситуация, от съда той очаква единствено справедливост. Когато в общественото пространство съдът се нарича с някакви страховити имена и се обявява, че той е анти нещо, независимо какво, това не е добре за правосъдието като цяло. Просто се опитахме да подобрим комуникацията, но бяхме разбрани погрешно. Оттук нататък ще даваме информация за делата и нищо повече“, коментира Ушев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!