Шефът на частния здравен фонд на ДЗИ е новият директор на Онкологията

Вероника Шербанова 13 септември 2013 в 16:53 1478 0

СБАЛ по Онкология, Снимка: БГНЕС
СБАЛ по Онкология, Снимка: БГНЕС

Директорът на частния здравен фонд на ДЗИ д-р Валентин Ангелов е новият директор на Онкологията, съобщи Дарик.

За поста директор на Специализираната болница по онкология се явиха четирима души. Освен класираният на първо място д-р Ангелов за мястото са се борили още бившият директор на лечебното заведение д-р Здравка Валерианова, зам.-директорът на хематологичната клиника проф. Георги Михайлов и освободеният по време на тройната коалиция зам.-министър на здравеопазването от ДПС д-р Матей Матеев.

Д-р Валерианова получила най-малко точки и била класирана на четвърто място.

Видях, че съм четвърта от обявената информация на информационното табло на Министерството на здравеопазването. Все още не съм получила обаче официалните резултати, заяви пред „Фокус“ д-р Валерианова.

Тя обясни, че има възможност да обжалва решението на комисията. Докато тече процедурата по обжалване, не може да бъде сключен договор с класирания на първо място кандидат.

Независимо от резултатите, аз съм готова на един публичен диспут с останалите кандидати за развитието на лечебното заведение, защото Онкологията не е обикновена болница. Това е национална онкологична болница и има много особености, посочи Валерианова.

Класираният на първо място д-р Валентин Ангелов е анестезиолог по образование. Работил е в болница „Св. Екатерина“. Завършил е още здравен мениджмънт в Медицинския университет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!