Съдът остави в ареста обвинените в убийство на 85-годишна софиянка

02 януари 2013 в 18:42 1251 0

Арест. Снимка: БГНЕС
Арест. Снимка: БГНЕС

Младежите Марио Алексов и Даниел Христов, които на 29 декември бяха задържани по подозрение в извършено убийство на 85-годишната Бина Христова в София, остават в ареста, реши днес Софийският градски съд.

На двамата са повдигнати обвинения за грабеж, придружен с убийство. Марио е бил познат на жертвата и е знаел къде живее, тъй като майка му е чистила дома на възрастната жена. На 29 декември под претекст, че Марио си е забравил ключовете, двамата влезли в дома на старицата, убили я и откраднали два златни пръстена, счупвайки пръстите й. Малко по-късно Данаил продал в заложна къща накитите за 240 лева.

В обясненията си и двамата признават, че са посетили възрастната жена с цел кражба на вещите й, но версиите им за това кой е упражнил насилие върху жертвата си противоречат и всеки от двамата се опитва да прехвърли отговорността на другия, констатира съдът.

Съдебният състав мотивира днешното си решение с убеждението, че двамата могат да извършат други престъпления, ако излязат от ареста. Марио е излязъл само месец по-рано от затвора, където е излежавал присъда за кражба. И двамата бяха обвинени за престъпление, за което се предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Заради ненавършени 18 години, Даниел ще избегне част от наказанието и може да получи максимум 12 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови