Румен Стоянов беше преизбран за кмет на Калофер

Вероника Шербанова 08 октомври 2012 в 11:23 2188 0

Частични избори се проведоха в Калофер. Снимка: БГНЕС
Частични избори се проведоха в Калофер. Снимка: БГНЕС

Румен Стоянов беше преизбран за кмет на град Калофер. Частични избори за кмет се проведоха и в други девет населени места в страната - Пиргово, Туховища, Хърлец, Байково, Ивайло, Доброплодно, Горна Студена, Батак и Рогозче.

Румен Стоянов беше преизбран за кмет на Калофер. Той получи 88% от гласовете – за него са гласували 1475 от всички 1730 души. Той беше издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП. Отстраняването на Румен Стоянов от поста му на кмет се наложи, след като беше установено, че не е заличил регистрираната си фирма. 

Огнемир Симов от БСП е новият кмет на село Хърлец, община Козлодуй. За него са гласували 616 избиратели от всички 1 244 души.

За кмет на село Горна Студена, община Свищов, беше избран Тодор Иванов от „Коалиция за Свищов“. Той е събрал 219 гласа, докато неговата опонентка Марийка Милкова, подкрепена от Инициативен комитет, е събрала 132 гласа.

Димитър Димитров от БСП беше преизбран за кмет на село Батак, община Павликени. За него са гласували 285 от 548 имащи право на глас. До избори в павликенското село Батак се стигна, след като Димитров беше отстранен, защото не е заличил регистрираната си фирма.

Жителите на Туховища, община Сатовча, ще гласуват повторно за кмет на населеното място. Резултатите от вчерашните избори показаха, че двамата кандидати Венцислав Шишманов от ГЕРБ и Кемал Арифов от ДПС са получили еднакъв брой гласове – по 272 гласа.

Балотаж ще има и в русенското село Пиргово. В надпревара за кметското място ще излязат Илиян Бодуров от ГЕРБ и Сталияна Михайлова от Земеделски народен съюз.

До балотаж се стигна и в село Доброплодно, община Ветрино. Жителите на населеното място ще трябва да избират между Гюлтен Алиева от ДПС и Милен Георгиев от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!