Райков взима от магистралите, за да даде на бедните

Последна промяна на 28 март 2013 в 18:04 1678 4

Служебният премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС
Служебният премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС

Близо 20 млн. лв. от допълнителните 40 млн. лв., които служебният кабинет ще отпусне за безработните и най-бедните, ще дойдат от пари, предвидени за строителството на магистралите "Хемус" и "Марица".

От кабинета напомниха, че февруари тази година са отпуснати 150 млн. лв. допълнително на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и от тях 71 млн. лв. са за строителството на участъци от магистралите „Хемус“ и „Марица“.

Анализ на служебното правителство показал, че 19 867 123 лв. от парите за двете магистрали могат да бъдат пренасочени. По преценка на Агенция "Пътна инфраструктура" тази сума нямало да бъде нужна тази година.

"Пренасочването на тези средства в никакъв случай няма да забави изпълнението на строителните дейности на магистралите „Хемус“ и „Марица“. Дейностите по тях продължават и в този момент със същите темпове", категорични са от кабинета.

На второто си заседание днес служебният кабинет трябваше да определи сума в рамките на Бюджет 2013 г. за подпомагане на най-уязвимите групи.

Министрите успяха да намерят 40.967 млн. лв. за спешните мерки - програми за заетост, допълнителни енергийни помощи и подпомагане на децата с увреждания.

Те идват от разходите за издръжка на всички министерства, обяви служебният премиер Марин Райков. Най-много пари обаче ще бъдат отнети от МРРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2013 в 22:45

Браво бе , ПАК за циганите !!! Е срамота вече !!! Г-н Райков това с тройната коалиция ли го измислихте ? Айде стига с тази криворазбрана демокрация ... вземи от българина ,за да дадеш на циганина ! До кога така ???

29.03 2013 в 02:28

Далавери на ГЕРБ - по програмите за заетост се правят про-форма обществени поръчки, които се печелят само от хора на ГЕРБ, а накрая резултатът е, че няма наети хора, но има усвоени пари. Т.е. и тези 40 млн., взети от фалиралата ни държава, ще отидат при ГЕРБ, а социално слабите нищо няма да получат! ГЕРБ 2 правителството добре изпълнява поръчките на премиера Борисов, то и за това дойде.

28.03 2013 в 22:05

Колко асфалт и баластра ще получа от тази софра, и в какви мерни единици ще бъде тя - в куб.м. или кв. м.?

28.03 2013 в 20:47

Аз съм беден и безработен.Къде да си получа парите ?