Quantcast

Протестното шествие стигна до УНСС (хронология)

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 18:45 3381 41

Студентите, които ще нощуват в УНСС, посрещнаха с овации пристигналите демонстранти
Студентите, които ще нощуват в УНСС, посрещнаха с овации пристигналите демонстранти

Над 1000 души се включиха във вечерното протестно шествие срещу кабинета "Орешарски". 

Протестестът започна от Ректората на Софийския университет в знак на подкрепа със студентите. 

Демонстрантите скандираха “Ние сме с вас” и "Окупация".

Хронология на събитията:

21.40 ч. - Над 50 студенти, които ще нощуват в УНСС, посрещнаха с овации пристигналите демонстранти от ДАНСwithme. В 21.30 ч. обаче - според разпорежданията на ръководството на университета - вратите на УНСС бяха заключени. В знак на благодарност студентите в окупираната зала 2006 махаха от прозорците на демонстрантите от ДАНСwithme.

Студентите от УНСС благодарят за подкрепата Студентите от УНСС благодарят за подкрепата

21.20 ч. - Над 40 демонстранти вече са пред УНСС, за да подкрепят студентите там. Демонстрантите пристигнаха с автобус 280, който служителите на реда на Орлов мост извикали, за да спре блокадата на движението.

21.00 ч. - Протестиращите освободиха кръстовището на Орлов мост след разговори с полицията. Един демонстрант е задържан, защото не носел лична карта и отказал да освободи кръстовището

20.40 ч. - Над 100 души са блокирали Орлов мост. Има предложение демонстрантите от ДАНСwithme да отидат тази вечер пред УНСС с автобуси

20.20 ч. - С картонените решетки студентите от НАТФИЗ продължават към академията, за да нощуват там. Завръщането им към НАТФИЗ е впечатляващо - в пълна тишина и в общ ритъм, който отмерват с пляскане на ръце. 

20.13 ч. - Студентите от СУ и НАТФИЗ застанаха пред централния вход на Ректората. Множеството ги аплодира

20.05 ч. - Участниците във вечерното протестно шествие ДАНСwithme и студентите вече са пред СУ

19.55 ч. - За днешния си пърформанс студентите от НАТФИЗ носят картонени решетки. В момента демонстрантите вървят към Ректората на СУ. Първите редици носят огромен транспарант с надпис “Липса на морал – общество пред провал”.

19.30 ч. - Протестиращите вече са край паметника на Патриарх Евтимий. След близо 15 минути мълчание вече скандират "Окупация" и "Оставка".

Снимка: Лилия Христова Снимка: Лилия Христова

19.20 ч. - Демонстрантите продължават шествието си към паметника на Патриарх Евтимий в пълна тишина

19.15 ч. - Шествието е пред НАТФИЗ, за да благодари на студентите от академията за смелостта и участието в окупацията

Снимка: Лилия Христова Снимка: Лилия Христова

19.10 ч. - Студентите насядаха с гръб към парламента и си запушиха ушите

Снимка: Лилия Христова Снимка: Лилия Христова

19.05 ч. - Шествието потегли към Народното събрание

19.00 ч. - Студентите обявиха, че в петък се готви общ протест, в който ще участват представителите на всички окупирани университети

18.45 ч. - Студенти от Медицинския университет са пред Ректората на СУ в знак на подкрепа за окупацията

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 10:32

Ти май не си бил там? Чак да ни е избутала ... съвсем културно ни помолиха да отпушим за да може да дойде автобуса който поръчахме, защото и той беше в задръстването. А и хората вече се бяха разотишли останали бяхме само 100-тина ентусиасти за обиколка до УНСС.

Ужасно жално ми е за хората които Олигарски с отказа си да подаде ОСТАВКА блокира ежедневно по различни улици и кръстовища. Но явно на тях им харесва, щом не са дошли да му се оплачат лично пред МС?

31.10 2013 в 10:27

++++

31.10 2013 в 10:26

хахахаха е какво повече хахаха? леле колко си тъп. Това ли ти е представата за гражданско общество бе? Обещавам ти всичко, европа и т.н гласуваш за мен, а аз ти взимам всичко и те натирвам към путин и москва и ти 4 години седиш мирен кротък и чакаш да гласуваш пак .. ама по руските правила тоя път? Това ли ти е представата за демокрацията - излъгах ви да гласувате за мен и ще си правя каквото си искам? Болен така ли го избрахте .. ооо забравих в тия партии не се избира ... там всичко се гради около лидера.

31.10 2013 в 10:24

Европа не се управлява от президентски републики. Ще ни нахендрат Пеевски за президент и "отиде коня в ряката" ... не-подценявай комунделите. Това друго ще се роди когато започнем да чистим мръсотията която му е заела мястото. Пътя минава през ОСТАВКА и избори. Ако трябва и няколко пъти за да се прочисти политическата система. Важно е да има и да се подкрепя силно гражданско общество, което ще излиза и ще иска ОСТАВКА винаги когато властта прекрачи границата.

31.10 2013 в 03:08

+++++++++++++++++++++++++++!

31.10 2013 в 00:28

Буда почва да дразни , ама много да дразни ! Двамата с Офшорлиев - Кеш май искат граждански размирици. На хората почва да им писва от идиотизми и малоумия. Ще се потърпи още малко, а после малоумника в ареста а оня лъжец ще си подаде оставката. Голям гняв се надига срещу банкянския малоумник и тръгнат ли хората няма да има спиране.

31.10 2013 в 00:20

Добре де, разбрахме че не си доволен. За това са изборите, за да гласуващ, за когото искаш. Имаш избор от 72 партии и коалиции - десни, леви, центристки, националиски, демократични, консервативни, либерални, каквото ти душа сака. Избираш една и пускаш бюлетина за нея. Всеки 4 години. Това е по Конституция. Повече от това какво искаш?

30.10 2013 в 23:45

Виж сега, пак ще се пробвам, а и ако сега не разбереш ще се наложи да ти обяснявам смисъла на посланието си -

Колко китаеца има на това видео?

http://www.youtube.com/watch?v=YeFzeNAHEhU

жокер, щот явно самостоятелно ти е трудно - дали числеността е всичко?

30.10 2013 в 23:34

lumpen says, твоят сайт не ни се отваря, защото е на мафията: httр://www.blitz.bg/news/
article/230767 Имаме приставката #Игноре пеевски

30.10 2013 в 23:28

Аз едно не мога да ви разбера на вас, повтарящите едно и също - какво предлагате вие? Да търпим до дупка червенокафявата гнус, за да не се върне предишната гнъс ли?! И докога така?! Да ги чакаме мирно и кротко 40 години да измрат, пък тогава да си оправяме държавата ли??!! Защото изобщо не ми се вярва дори на вас да ви харесва това, което виждате като конфигурация на задници в парламента. И какво, смениха се Боко, Цвъки и Цецка с Цецо, Прасчо и Свинята-Майка и трябва да сме доволни и да ги чакаме да натрият на първите трима носовете, да си накиснат достатъчно зурлите и евентуално тогава, като не остане нищо за цоцане, да благоволят да ни избавят доброволно от присъствието си???? Докога бе, мама му стара???? Докато всички станат достатъчно омерзени и за печелене на избори станат достатъчни 1000 гласа от общо 2000 гласували ли???!!! Толкова ли са ви големи капаците на очите, та не виждате, че всеки следващ ден омерзение унищожава не въпросните цецовци, цвъкита, боковци и прасета, а държавността???? Че унищожава всички нас?????

Затова трябва спешна промяна, за да се пробие тоя цирей, на който е заприличало политическото ни състояние в момента. Ако е достатъчно спешна, може да стане по по-здравословния начин - само с избори. Ако обаче циреят продължи да се подхранва и чакаме да се пукне сам, гнойта от него може да ни удави окончателно.