Quantcast

Протестна мрежа: 100 дни стигат. Всички срещу мафията!

Последна промяна на 03 септември 2013 в 17:22 2595 19

Призивът вече бе разлепен пред парламента. Снимка: Сергей Антонов
Призивът вече бе разлепен пред парламента. Снимка: Сергей Антонов

Апел към всички граждани да излязат на протест срещу управляващите утре разпространи днес Протестна мрежа. Поводът за утрешния протест е първият работен ден на парламента след едномесечната ваканция на депутатите.

Призивът на Протестна мрежа бе подкрепен от седем неправителствени организации, седемте политически партии в Реформаторския блок и партия ГЕРБ. От името на седемте НПО подкрепа за протеста са декларирали икономистът Красен Станчев (от името на Център за пазарна икономика), Огнян Минчев (от името на Институт за регионални и международни изследвания), Антоанета Цонева (от името на Институт за развитие на публичната среда), Пламен Николов (от името на BlueLink), Михаил Димов (от името на Global Vision Circle), Ясен Атанасов (от името на Сдружение София: Поетики), Саша Безуханова (от името на България може/MoveBG).

Публикуваме призива едно към едно:

Протестна мрежа призовава всички български граждани – млади и стари, партийни и безпартийни:

Елате около парламента на 4 септември в 8:00 ч. сутринта, за да заявим, че искаме да живеем в държава без мафия и в демокрация без задкулисие.

Протестът получи подкрепа от различни обществени организации и политически сили. Очакваме техните привърженици на площада – не с партийни знамена, а като свободни граждани на България – за да протестират заедно с нас. Приемаме подкрепата на политическите сили само при ангажимент за постигане и на трите цели на протеста:

Оставка веднага!

Нови парламентарни избори преди края на годината!

Операция „Чисти ръце“ за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията!

Само постигането и на трите цели може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно.

От тук нататък всяка политическа сила, която се отклони от тези три цели, ще има кратък и срамен престой във властта. Ние отново ще протестираме, ако партиите нямат смелостта да пречупят гръбнака на мафията и не продължат с операция “Чисти ръце”: докогато и колкото пъти трябва, докато разберат нашето просто послание:

Работете за България. Искаме управление от достойни, почтени и компетентни хора.

100 дни стигат! Оставка!

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2013 в 00:09

СЛЕД КАТО ИМА СЛАБА ПОЛИЦИЯ И ДЪРЖАВА И НЕ ВИ Е НАСИНИЛА ДО СЕГА СМРЪДЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ МАХАЙ ТЕ ГИ!!

04.09 2013 в 00:01

На теб никой нищо не ти иска, но ще го имам предвид, благодаря :)

03.09 2013 в 22:04

няма да стане!

03.09 2013 в 22:00

хелоу брадърс! чичко сорос и брат дълес потриват самодоволно ръце!
това което замислиха вече 23 г. се случи и се случва в БГ.
пийпъл няма мърдане! това е положението!
"който плаща той поръчва музиката"

03.09 2013 в 20:22

Понеже явно още не ви е станало ясно -- протестът не иска никого конкретно начело. Просто правителството трябва да подаде ОСТАВКА (пък вие после си гласувайте за когото щете начело.) Странно е, как една-единствена думичка, с абсолютно недвусмислено значение, може да остане неразбрана по толкова много и толкова оригинални начини.

03.09 2013 в 19:42

Ветинари - без да изритаме 3-4 правителства, никой няма да тръгне да прави каквито и да е промени. Това е възпитателна мярка, както за червените кхмери, така и за тези, които се гласят да идват след тях. Те също ще бъдат изметени и така, докато започнат да се откупуват с конкретни мерки и решения, полезни за народа

03.09 2013 в 19:13

айде сега и перо превъртя-ама перо кой създаде сик вис тим..не са ли същите генерали от дс които създадоха и бсп герб атака дпс и...ии..и...ти да не би да си кацнал преди два часа на аерогарата..а ти не знаеш ли за какви реформи става въпрос или просто не ти изнасят..а до vetinari--говориш за комунизъм...и кой предлагаш да го осъществи това ..орешарски ли или цветан василев

03.09 2013 в 19:01

+1

03.09 2013 в 18:58

Аз знам какво искам, Дино. Но това никой няма да се съгласи да направи.
Директно ти казвам : късаме договори с МВФ, ЕС и там НАТО ала-бала. Започва се строеж на производствени комплекси, които имат за цел да задоволят нуждите на населението (не ми давайте сегашното положение като оправдание, че ще измрем преди да направим каквото и да било, защото не е така и защото сам ми казахте да предлагам и изисквам), гонене на 100те банки които оперират в момента на територията на страната и концентриране на авоарите в 2 банки. Една на корпоративно ниво и една за обикновенните хора. Търговски връзки с близките до нас държави и подписването на дълготрайни добросъседски отношения.
Мога много да изброявам и това по никакъв начин няма да намали прогреса или материалното състояние на работещите хора. Просто би поставило за цел пред личното изграждане, това на държавата, а тя от своя страна да подпомага всики свои поданици в изграждането им като кадри за развитие.
Може да Ви се струва невъзможно, но няма нищо невъзможно :) Просто на повечето хора не им се иска да се променя нищо, и по-лошото е, че точно такива хора правят и протестите :(

03.09 2013 в 18:52

Общи приказки и нищо конкретно. Кои са мафиотите и олигарсите. СИК-аджията Борисов и Пашата към коя група спадат и защо имената им не се споменават във връзка с операцията "Чисти ръце". ГЕРБ-аджиите утре се канят да участват в протеста заедно с т.нар. реформатори. Орешарски - професор по финанси и признат банкер, го наричат Олигарски, а Боко си остава Бойко. Плевнелиев с офшорните си фирми, комсомолското си минало и износа на гастарбайтери с благословията на Масларова също е в бяло. И като стана дума за реформи - какви точно реформи се предлагат - конкретно в здравеопазване, образование, сигурност - по точки, а не само бла-бла-бла.