Протестна мрежа: 100 дни стигат. Всички срещу мафията!

OFFNews 03 септември 2013 в 17:22 3241 19

Призивът вече бе разлепен пред парламента. Снимка: Сергей Антонов
Призивът вече бе разлепен пред парламента. Снимка: Сергей Антонов

Апел към всички граждани да излязат на протест срещу управляващите утре разпространи днес Протестна мрежа. Поводът за утрешния протест е първият работен ден на парламента след едномесечната ваканция на депутатите.

Призивът на Протестна мрежа бе подкрепен от седем неправителствени организации, седемте политически партии в Реформаторския блок и партия ГЕРБ. От името на седемте НПО подкрепа за протеста са декларирали икономистът Красен Станчев (от името на Център за пазарна икономика), Огнян Минчев (от името на Институт за регионални и международни изследвания), Антоанета Цонева (от името на Институт за развитие на публичната среда), Пламен Николов (от името на BlueLink), Михаил Димов (от името на Global Vision Circle), Ясен Атанасов (от името на Сдружение София: Поетики), Саша Безуханова (от името на България може/MoveBG).

Публикуваме призива едно към едно:

Протестна мрежа призовава всички български граждани – млади и стари, партийни и безпартийни:

Елате около парламента на 4 септември в 8:00 ч. сутринта, за да заявим, че искаме да живеем в държава без мафия и в демокрация без задкулисие.

Протестът получи подкрепа от различни обществени организации и политически сили. Очакваме техните привърженици на площада – не с партийни знамена, а като свободни граждани на България – за да протестират заедно с нас. Приемаме подкрепата на политическите сили само при ангажимент за постигане и на трите цели на протеста:

Оставка веднага!

Нови парламентарни избори преди края на годината!

Операция „Чисти ръце“ за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията!

Само постигането и на трите цели може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно.

От тук нататък всяка политическа сила, която се отклони от тези три цели, ще има кратък и срамен престой във властта. Ние отново ще протестираме, ако партиите нямат смелостта да пречупят гръбнака на мафията и не продължат с операция “Чисти ръце”: докогато и колкото пъти трябва, докато разберат нашето просто послание:

Работете за България. Искаме управление от достойни, почтени и компетентни хора.

100 дни стигат! Оставка!

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!