Протест в Царево срещу новия горски шеф Петко Арнаудов

Последна промяна на 12 август 2013 в 15:06 2397 4

Петко Арнаудов. Снимка: БГНЕС (архив)
Петко Арнаудов. Снимка: БГНЕС (архив)

Флашмоб протест срещу назначението на Петко Арнаудов за шеф на Държавното горско стопанство – Царево ще започне днес в 16 часа пред сградата на горското. Съобщението за протеста бе разпространето във Фейсбук. Сборният пункт ще е пред община Царево, срещу горското стопанство.

Арнаудов, който е кадър на БСП, бе три мандата кмет на Царево. Миналата седмица той бе назнчен за шеф на горското от директора на Югоизточното държавно горско предприятие Пейчо Върбанов.

Кметското управление на Петко Арнаудов стана популярно с емблематичното беззаконие „Златна перла“ (вилното селище до с. Варвара, в границите на природен парк „Странджа“, което бе построено без задължителната екооценка и години по-късно съборено).

Напук на факта, че цялото черноморско крайбрежие южно от Варвара е в защитената територия на парка, Арнаудов лансира и промяната в устройствения план на Царево, която предвиждаше ново курортно строителство по брега с десетки хиляди нови легла. Автор на този план бе скандалният архитект Калин Тихолов, който бе номиниран за министър в настоящото правителство и ден по-късно оттеглен, заради лошата си слава.

С цел да махне пречките пред устройствения план (който вкара България в европейска наказателна процедура) и да опази незаконната „Златна перла“ като кмет Арнаудов поиска закриването на целия природен парк „Странджа“, атакувайки заповедта за обявяването му. През 2007 г. Върховния административен съд (който вече имаше опит с аналогично премахване на защитена територия – местността „Камчийски пясъци“) бе на път да заличи парка. Тогава заради шумни природозащитни протести парламентът гласува забрана за заличаване на вече обявени защитени територии, ограничавайки правомощията на съдебната власт, но запазвайки стотиците паркове, резервати, защитени местности и природни забележителности в страната от инвестиционни своеволия.

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2013 в 14:38

Този е нанесъл толкова злини и така се е нагушил, че директно трябва да заминава за затвора без да пита защо. Няма ли свестни хора в тази държава или управляващите нарочно назначават мошеници?

13.08 2013 в 15:07

Още едно доказателство, че последствията от управлението на червени буклуци после деситилетия нямат възстановяване.

12.08 2013 в 17:15

Ти си летен вирус... махни се, кадиев няма да дойде.

12.08 2013 в 15:20

Да слагат когото си искат. На хората вече им стана ясно. До края на годината ще има НОВИ ИЗБОРИ!

На 15.09.2013 – нека и СИНДИКАТИЕТ мобилизират хора за протест!

ЦВЕТАНОВ - за затвора!
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ - персона нон грата!
СТАНИШЕВ - да си подава оставката, а не негово място да дойде ГЕОРГИ КАДИЕВ

Какво се случва с пресичането на канали за източване на ДДС, АКЦИЗ?
Какво се случва с картела в банковия сектор, горива?! ЛукОйл отново ли е на загуба?!
Какво се случва с картела НЗОК?!
Какво се случва с картела на ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ?!

Кога парите на държавата ще се изпозлват за дъргосрочно и отговорно финансиране на малък и среден бизнес - ПРОИЗВОДСТВО, ЗЕМЕДЕЛИЕ, ЖИВОТНОВЪДСТВО, ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ?!

Следете внимателно как ще се разходват тези 1 000 000 000 лв. Добре е в държавата да се влее кеш, въпросът е ЗА КАКВО!!!

Нека през СЕПТЕМВРИ ЗАЛЕЕМ ПЛОЩАДИТЕ, за да ги принудим да променят Избирателния Кодекс и през НОЕМВРИ - НОВИ ИЗБОРИ!!!

П.С. Не съм хейтър, но това мънкащо бебе РАДАН ли ще ни теРАФОРМИРА?! И все пак е по-добре от Доган и Борисов...