Quantcast

Пожар бушува край Казанлък

Последна промяна на 24 септември 2013 в 15:20 968 1

Пожар бушува край Казанлък
Пожар бушува край Казанлък

Огнена стихия, предизвикана от стрелби на военния полигон в Казанлък, обхвана стотици декари сухи треви и храсти, борова гора и дори няколко къщи във вилната зона край града, съобщи БНТ.

За щастие няма пострадали хора, но заради силния вятър пожарът все още не може да бъде овладян.

По време на стрелби на полигона около 10:30 часа тази сутрин се запалил огън, който така и не бил овладян от военните заради вятъра. Той е със сила 10 м/сек. и се развива бързо и непрестанно променя посоката си.

"Борим се и правим каквото можем, но е нужна техника", каза Тошо Тодоров от "Горско стопанство" - Казанлък.

От няколко часа над града се стеле гъст дим, който се носи на стотици метри пред огъня и това също затруднява огнеборците да стигнат до стихията. Пожарникари от Казанлък и Стара Загора, както и военни, служители на горското стопанство и доброволци от часове се борят със стихията, но все още безрезултатно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 06:59

Ебати тъпаците. На това Тюлбе проходих с пушка, и никога не е ставал пожар. Хем тогава там имаше нормална танкова бригада, и нормално работещия Завод 10. Не микроскопично стадо овци за изпращане за курбан на арабите.
Да, там не се стреляше само на официалните празници, през цялата останала година гърмеше и завода, и Крън, и Енина, и Тюлбето, макар и немощно спрямо тях. В града ставаше тегаво като не се стреля - значи става нещо, и сега ще приберат мъжете запас, лошо.
"Ма нали ще ни ги върнете???"
"Да бабо, скоро ще се върнат"
"Скоро ли?"
"Обещавам!"
Веднъж се изнесе цялата бригада, за малко. На връщане града ни смачка с цветя и музика "войниците се върнаха, върнаха се!"
А сега - пожар на Тюлбето. Шашкъния няква.
Всички стреляха на тоя полигон, даже малките зенитки, а пожари нямаше. Интересно какво се е променило.