Quantcast

Полицията отцепи целия център, депутатите си тръгват по 5-има в кола

Последна промяна на 16 август 2013 в 13:33 4581 13

Огромен брой полицаи охраняват днес депутатите.
Огромен брой полицаи охраняват днес депутатите.

Още преди да е приключило днешното заседание на парламента, депутатите започнаха да си тръгват с коли. Те минават без проблем през огромния отцепен от полиция периметър, натоварени по няколко души в една кола.
"За вас се борихме" - такива реплики се чуха през прозорците на депутатските коли, в които са натоварени по няколко народни представители накуп.

С наближаването на края на пленарното заседание полицията отцепи почти целия център на столицата. Няма свободен достъп до района между парламента, Ректората, паметника на Васил Левски, бул. "Дондуков", ул. Раковски" (до Военния клуб). Завардени са дори няколко от пресечките на "Дондуков" в посока "Раковска", през които се излиза към "Ал. Невски" и парламента.

Огромната заградена зона свърши работата си и само за минути, веднага след прегласуваните промени в закона за бюджета, много от депутатите напуснаха безпроблемно горещата зона. Маршрутът им е през площада до "Ал. Невски" към "Раковски", а оттам - или надолу към бул "Дондуков", или наляво в посока Руската църква.

Много от депутатите даже не изчакаха края на днешното заседание, а веднага след гласуването на актуализацията на бюджета се отправиха към изхода на парламента. Заради отцепения периметър колите минават безпроблемно, без блокада от протестиращите. Някои от автомобилите превозват едновременно по 3-ма, 4-ма или дори 5-има депутати, видяха нашите екипи на място.

Преди минути наш репортер не бе допуснат в разширената зона за сигурност, макар че показа журналистическата си карта. Протестиращите също нямат достъп до тази зона. Единствено хората от контрапротеста се разхождат свободно около храм-паметника.

На мястото, където сутринта протестиращи се опитаха да блокират пътя на кордона на Пламен Орешарски и на депутатски коли (на ъгъла на "Раковски" и "Московска"), сега има едва 15-ина души. Протестиращите пред парламента са около под 100.

Наш репортер чу хора от контрапротеста да коментират, че организацията на проправителствения митинг всъщност има за цел да осигури буферна зона за депутатите след приключване на заседанието.

Междувременно хората от контрапротеста започнаха да се разпръскват и някои вече се отправиха към паркираните автобуси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2013 в 19:26

безпроблемно измъкване този път, подсигурено от народната милиция. проблемите остават за нас и децата ни... ОСТАВКА! Да живее България!

16.08 2013 в 16:07

Голяма излагация! Неможе да се отрече, че селския хитрец от Банкя постъпи по-умно от тях при февруарските протести. Сигурно са си казали, че при толкова резили един повече не е голяма работа. Контрапротестът дори и да е имал безкористни симпатизанти днес се дискредитира тотално.

16.08 2013 в 15:16

А тия депутати цел живот все по 5 в кола да се возят и на един общ синджир, ше ги еба у суеците баш.

16.08 2013 в 15:13

Ако визираш, че никой не ти е строшил главата това е защото се криеш в гарсониерката си и кликаш на служебното кутево лаптопче. Ега не ти умрат децата от хероин баш.

16.08 2013 в 14:43

Каква мъка, не стана по сценария на мъжа на Юлияна и нейния работодател :)

Умните и красивите този път не успяха да трошат... м ъ к а а а! :)

16.08 2013 в 14:30

Няма такава улица Раковска!
Поздрави

16.08 2013 в 14:21

От една страна да, а от друга никога не е късно и за по-голям резил.... И така, докато не си тръгнат вкупом - както са парламентарно представени - направо на бунището и никога назад, вкл. и за ГЕРБ важи това.

16.08 2013 в 14:02

Бе след 2 седмици ще се върнат......... тогава да видим.

16.08 2013 в 14:00

Дали политиците удариха дъното днес?

16.08 2013 в 13:56

Това няма да се размине! Тия спонтанните с автобусите си ходят и си правят каквото си искат, а "соросоидите" ги бие полицията и ги огражда като животни?! Голяма грешка, другари!