Полицаи от София ще охраняват дербито в Пловдив

02 ноември 2012 в 12:24 1057 0

Пловдивското дерби
Пловдивското дерби

Полицаи и жандармерия от София ще бъдат командировани в Пловдив за дербито между местните Ботев и Локомотив в неделя.

Засилени полицейски мерки ще има преди и по време на мача, който започва в 14.30 ч. в неделя, предупредиха от полицията в Пловдив. 

Около стадион "Локомотив", където ще се играе мачът, и в целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от областна дирекция на МВР -Пловдив, СДВР и от жандармерийските звена в двата града, уточниха оттам. 

По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

Още в 11,45 ч. в неделя ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, които ще бъдат проверявани обстойно за недопускане внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.

Разрешено внасянето на безалкохолни напитки до 500 мл само в пластмасови чаши. На трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние, съгласно Закона за опазване на обществения ред на спортни мероприятия. 

Очаква се агитката на Ботев,  която ще премине организирано в шествие от стадион "Христо Ботев" до сектора за гостуващата агитка на стадион "Локомотив". Полицията ще охранява шествието, за де се избегнат сблъсъци между двете агитки. 

Заради шествието ще бъде спирано временно движението по някои улици, предупредиха от полицията.

Община Пловдив е издала разрешение за използване на пиротехнически изделия в началото на срещата. Специални видеокамери ще снимат публиката и тези, които си позволят да хвърлят бомбички, димки и да се бият, ще бъдат издирени и наказани, предупреждават още от пловдивската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови