Полицаи охраняваха 5 часа болница от ромска инвазия

Николаос Цитиридис 04 май 2013 в 10:59 3346 6

Линейка, Снимка: БГНЕС
Линейка, Снимка: БГНЕС

Екипи на полицията охраняваха над 5 часа Спешното отделение на болницата в Благоевград, за да попречат на 30 роми да нахлуят в болничното заведение.

Причината за поведението на ромите е, че втори член на тяхното семейство е починал в болницата в рамките на два месеца.

Снощи около 20:30 часа е подаден сигнал към 112 от ромската махала "Предел", че на 51-годишния Атанас Димитров му е прилошало.

На мястото е пристигнал екип от Спешна помощ, който е заварил пациента в много тежко състояние.

Откаран е в болницата, където дежурният лекар прави опити да го спаси, като вика за консултация кардиолог, хирург и реаниматор.

Въпреки всички опити 51-годишният мъж е починал следствие на масивен инфаркт.

Близо час след това, лекарите не смеят да съобщят на семейството, че техният близък е починал.

Причината за страха на медиците е, че на 9 март, когато е починал друг друг човек от ромската махала, роми са нападнали лекарите от отделението.

Близките твърдят, че на следващия ден - 10 март, докато приготвяли тялото на починали Румен Димитров за погребение, той „мръднал" и се „изпотил".

Отново е подаден сигнал на 112, че умрелият е възкръснал. Когато лекар е пристигнал на мястото, не установява сърдечна дейност. Тогава ромите го карат да направи инжекция с адреналин.

Когато това също не дало ефект, ромите обвинили лекаря, че е убил техния съживил се близък.

Снощи лекарите от страх за нов щурм на болницата, повикали полиция.

На мястото са пристигнали две патрулки и екип за борба с безредици. Близките на починалия отказали аутопсия и прибрали трупа около 1 часа сутринта.

При предишни подобни случаи лекари бяха удряни, блъскани и заплашвани, а агресията беше насочена дори срещу управителя на болницата д-р Красимир Михайлов и началника на отделението д-р Рабаджийски, припомни БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови