Поледицата прати 284 души в "Пирогов" само за денонощие

08 януари 2013 в 10:09 1030 0

Лед и сняг пратиха десетки в
Лед и сняг пратиха десетки в "Пирогов".

284 души са прегледани по спешност в болница "Пирогов" само за едно денонощие, на 7 януари, съобщи шефът на екипа на Трета травматологична клиника д-р Неди Цекулов в лечебното заведение.

Повече от половината - 187, са били приети за лечение. 43-ма са със счупвания. Част от пострадалите са били оперирани вчера, за други се подготвят хирургически интервенции днес.

Най-младият пациент е 30-годишен мъж, който е с прорезна рана на ръката. Най-възрастният е 90-годишна жена, която има счупване в областта на раменната става.

Сред пациентите са и 6 деца, едно от които е с чуждо тяло в лявата длан, а останалите 5 са със със счупвания. 

Сутринта на 8 януари са приети 2 жени, пострадали заради поледицата, съобщиха още от болницата. Едната има счупване в областта на ръката, а другата на глезена.

До 15 ч. на 8 януари травматолозите на "Пирогов" прегледаха 80 пострадали. 21 от тях са приети в болницата. 3 от тях вече са оперирани, а на 17 им предстои операция. Счупванията са най-вече в областта на гривнената става, в областта на раменната става, глезените и подбедриците. Всички травми са от битов характер, уточниха от пресцентъра на лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!