Почина 2-годишното дете от Козлодуй, прието в кома в "Пирогов"

Последна промяна на 20 май 2013 в 18:07 2149 0

"Пирогов". Снимка: БГНЕС

Почина 2-годишното момченце, прието в „Пирогов“ в кома, за което лекарите изразиха съмнение, че е било малтретирано.

Анжело беше настанен в Детска реанимация на болницата и въпреки усилията на лекарите, детето е починало. За това съобщиха в понеделник от лечебното заведение.

Преди два месеца детето е било настанено в приемно семейство, след като майка му обяснила, че не може да се грижи за него.

Социалните във Враца настаняват 2-годишния Анжело при приемния родител Веселка Митева от Козлодуй на 7 март. Детето било с много лоша хигиена и имало подутина в задната част на главичката. Нямало други следи от насилие.

49-годишната Веселка разказва, че в самото начало Анжело се оплаквал от болки в главата и дори започнало да се самонаранява. Тя обаче не го завела на лекар, тъй като нямал никакви медицински документи.

Състоянието на момченцето продължило да се влошава. По думите на приемната майка главата на Анжело станала мекичка отзад, вратът му отекъл и започнал да завлачва единия си крак.

Едва на 25 март Веселка получава акта за раждане на детето, две епикризи за престой в болница и бял лист, на който пишело, че на момченцето са направени три ваксини след раждането. Тя завела детето на преглед и неврологът обяснил, че Анжело има на главата си голям хематом.

В края на март жената води момчето в „Пирогов“, където ù обяснили, че детето има незатворена трета фонтанела, което се дължи на липсата на витамини и калций. Лекарите обаче се усъмнили, че момченцето е било малтретирано. Няколко дни по-късно Анжело бил изписан от болницата.

На 20 април детето получило припадък и си глътнало езика. Повиканите спешни медици решили, че той има епилепсия и препоръчали преглед при специалист.

Прегледът обаче така и не се състоял, тъй като на 3 май детето получило нов, по-силен припадък. Анжело бил откаран в „Пирогов“, след като нито в Козлодуй, нито във Враца успяват да му помогнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови