Плевнелиев пита партиите за въпроса на референдума

12 октомври 2012 в 07:41 1301 0

Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев ще се срещне днес с парламентарно представените партии, за да обсъдят формулировката на въпроса, който предстои да бъде подложен на референдум, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев ще разговаря с всяка от политическите сили поотделно, като първата среща е в 12.50 ч. с БСП, а последната е в 17 ч. с "Атака".

По инициатива на БСП с подписите на повече от 500 хиляди български граждани беше поискано от Народното събрание провеждането на референдум за развитието на ядрената енергетика чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене”.

Левицата инициира събирането на подписите, след като ГЕРБ обяви, че се отказва от строителството на АЕЦ "Белене".

При представянето на проектобюджета за 2013 г. в сряда финансовият министър Симеон Дянков обяви, че пари за референдума не са предвидени, защото има предложение от депутатите от ГЕРБ той да се финансира със субсидиите на партиите.

Имало в резерва на бюджета 20-30 млн. лв., които могат да се използват за допитването, но ако се вземат от парите на партиите, те щели да отидат за социални плащания например за Фонда за лечение на деца в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !