Петима опитаха да източат 360 хил. евро от банкова сметка

OFFNews 23 септември 2013 в 14:45 2123 0

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив
Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

Петима души са задържани, след като опитали да източат 360 хил. евро от сметката на българин, който живее от дълги години в чужбина, съобщиха от Прокуратурата.

Петимата са задържани при съвместна операция на ДАНС и Софийска градска прокуратура в петък, след като били уличени в извършването на документна измама в особено големи размери.

Арестите са извършени в рамките на образуваното на 16 септември 2013 г. досъдебно производство срещу Нина Петрова.

В хода на разследването прокурорите установили, че жената и съучастниците й са направили опит да изтеглят сумата от 360 хил. евро от сметката на български гражданин, който живее от дълги години в чужбина. За целта извършителите са се снабдили с документи с невярно съдържание – удостоверение за граждански брак между Петрова и пострадалия, смъртен акт на последния и удостоверение за наследници.

При опита за теглене на сумата, банката е информирала пострадалия, чрез счетоводителя му. Така се е стигнало и до разкриване на престъплението.

Прокуратурата е поискала постоянен арест за задържаните - Венцислав Борисов, Нина Петрова, Асен Петров, Веселин Василев и Емил Биволарски. Днес се очаква съдът да заседава по искането на Прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови