Падна козирката на летище Пловдив

OFFNews 07 февруари 2012 в 14:54 1207 0

Летище
Летище "Пловдив"

Падна козирката на летище Пловдив откъм терминал „Пристигащи“. Това съобщи директорът на летището Дойчин Ангелов, цитиран от Plovdiv24.bg.

Козирката се е откъснала от натрупалия се сняг. Това се е случило в неделя през нощта, когато не е имало пътници. Новият пътнически терминал на Летище Пловдив бе открит на 1 юли 2009 година. Близо 19 млн. лв. са вложени в изграждането на терминала.

Директорът на летището Дойчин Ангелов каза, че за качеството на строителните работи трябва да се пита изпълнителят - строителната фирма "Коев" ЕООД.

Миналата година протече и покривът на новия терминал на летището. Първите проблеми са се появили само няколко месеца след въвеждането в експлоатация на терминала през 2009. Сега вече дефектите се увеличават. Появили са се пукнатини по пода и стените. Още миналата година ръководството на летище Пловдив се закани, че ще съди строителя заради некачествената работа на новия терминал.

Летище Пловдив бе затворено за полети заради обилния снеговалеж днес. Пистата, пътеките и перонът бяха почистени от от снега и летището вече е отворено.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови