Остава засилен контролът по летищата и ГКПП

Юлиан Христов 20 юли 2012 в 10:09 1579 0

Летище София
Летище София

Остава засилен контролът по летищата и ГКПП.

На летището в София е създадена организация, така че по-стриктните проверки да не водят до забавяне на полетите. Проверките  обаче отнемат повече време и всеки, на който му предстои да пътува със самолет, трябва да бъде на аерогарата най-малко два часа по-рано, предупреждават от Министерството на транспорта.

Късно снощи на летище София имаше сериозни мерки за сигурност, съобщи БНТ. Терминал 2 беше отцепен от униформени и полицейска лента, посрещачи не бяха допускани в салона. Мерките за сигурност съвпаднаха с пристигането на самолета от Тел Авив, който кацна 23.05 часа. Повечето от пътниците бяха качени на автобуси, които се намираха зад заградителните ленти. Един от автобусите дори беше съпроводен от ескорт с включени сирени.

Днес автобусите 84 и 384 спират на около 300 метра от централния вход на Терминал 2, съобщиха за OFFNews.bg от Центъра за градска мобилност. Разписанието на автобусите не е променяно, а временната спирка не е много по-далеч от входа, обясниха дежурните диспечери.

От вчера летище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети. Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е организация, за да не се стигне до забавяне на полети. Тъй като проверката на всеки граждани отнема време, е препоръчително, тези които ще използва въздушен транспорт да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано.

Остава засилен и контролът по границите. Митническите екипи са подсилени със служители на МВР. Засилени са и патрулите около пунктовете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews