Още един паметник с качулки на Pussy Riot

Последна промяна на 22 август 2012 в 13:24 2557 6

"Украсеният" паметник на българо-съветската дружба. Снимка: БГНЕС

Паметникът на Българо-съветската дружба във Варна осъмна украсен с разноцветни качулки върху главите на част от изобразените фигури, предаде БГНЕС.

Паметникът е един от най-високите в България. Това обаче не е попречило на поддръжници на пънкарките от руската група Pussy Riot.

Качулките с размери на чаршафи вероятно са поставени върху близо 15-метровите скулптури в нощта срещу сряда.

Поддръжниците на руските пънкарки са се опитали да сложат качулки и на главите на мъжете войни срещу фашизма, но каските са се оказали твърде големи, за да бъдат закачени устойчиво.

За това свидетелства чаршаф, който си стои върху главата на един от войниците.

Акцията е  израз на протест срещу присъдата на трите момичета от „Пуси Райът", които получиха по 2 години затвор заради молитвата си срещу Владимир Путин в храма „Христос Спасител" в Москва. 

Подобна акция се проведе миналата седмица и в София. В деня на произнасянето на присъдата им паметникът на съветската армия в центъра на столицата осъмна с разноцветни качулки в подкрепа на пънкарките от Pussy Riot. По този начин изглеждаха и редица монументи в руската столица Москва.

Цял свят е залят от протести за освобождаването им, които се изразяват в поставяне на цветни качулки.

На 17 август трите членовете на групата Pussy Riot –  Екатерина Самуцевич, Мария Альохина и Надежда Толоконникова, получиха 2-годишна присъда за хулиганско поведение в московската църквата „Христос Спасител“. Делото предизвика широк отзвук в чужбина и остра реакция от страна на западните политици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2012 в 14:42

Еми отивай да лижеш задник на Путя, ще ти се зарадва ;-)

23.08 2012 в 04:30

Охо, виждам, че партийните секретари по места скокнаха пак в готовност да плюят американския империализъм! И в защита на приемника на Сталин - другарят Путин! Полека, ще прегракнете! Типично по комунистически: за морал и битово разложение ги осъди другарският съд, а не, че са казали нещо срещу сатрапа. Сакън! Хм, за "съюзничка на Щатите" май много платени комунистически драскачи по форумите имаме, не мислите ли? Бе защо направо не идете да живеете в Русия, щом толкова ви харесва Путинското правосъдие?! Там ще ви включат в ритуалното убиване с камъни на дисиденти и горене на вещици, които са казали нещо срещу бащицата. Ще ви хареса!!!

23.08 2012 в 02:18

Спокойно де. Тия, които нашето МВнР подкрепя, вече палят черкви. След като ги изрисуват като тукашните дебили, и в прослава на малоумието.
Да, в Балтийск, това е в Калининградска област.

22.08 2012 в 22:29

е това вече е прекалено, да изловят говедата дето слагат тия качулки и ако не искат две години и те да лежат да им сложат по една черна качулка да им хвърлят 100 тояги на голо и да се научат, бахти лекетата. Като искат да протестират, да си направят протест и да излязат с лицата си пред всички и да ни обяснят какво защитават щото това да застанеш зад криворазбрана нещастница, която се снима как и прави секс и на всичко от горе е бремена и цялото това в "протест" - не го разбирам.

22.08 2012 в 16:54

Да живеят великите Съединени американски щати. Да живее през вековете нерушимата българо - щатска дружба. Чакай, дали пък не беше българо-путинска? Ще поживеем- ще видим.

22.08 2012 в 14:05

АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА!!! ДА ГО Д**** ВАГИНАЛНИТЕ БУНТОВНИЧКИ и всички други дирижирани спектакли. Всички знаем че в момента нямаме държава, а получаваме някакви странни инструкции от странни американски ****************. Като първа балканска съюзничка на САЩ сме длъжни да лижем задници и то стабилно. Истината е, че тези момиченца, които ако им повторя името отново ще бъда баннат, си го заслужиха. И се радвам, че чичо Путин не им цепи басмата на предателите и боклуците... не 2, а 5 години в Сибир заслужават продажничките! А ние... еми вижте от лизане на задници, цялата ни държава е в афти.