Орешарски призна: Налага се актуализация на бюджета, дупката е между 1 и 2 млрд.

01 юли 2013 в 16:29 2497 2

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски призна, че се налага актуализация на бюджета. Той направи изявлението си само 10-ина дни след като финансовият му министър Петър Чобанов отрече да се планира такова нещо.

"В момента дупката в бюджета е "между един и два милиарда лева", заявява Орешарски в интервю за Нова телевизия, което ще бъде излъчено в понеделник вечерта.

Преди 10-ина дни Чобанов обаче заяви: "Ситуацията е динамична, ако мерките в плана "Орешарски" проработят, ако се повиши събираемостта, това ще помогне да се справим и с конкретния бюджет. Но така или иначе виждаме, че може да има натиск от външната икономическа среда. Към момента обаче не смятаме, че ще се отиде към актуализация на бюджета. С приетия вчера спешен пакет мерки ще се работи".

Едно от първите прокарани в парламента решения на кабинета бе пакет от социални мерки, за които са необходими общо 27 млн. лева. Сред тях са повишаване на майчинските, разширяване на имащите право на помощи за отопление през зимата. 

Вначалото на мандата си Орешарски обяви, че ситуацията "никога не е била по-зле", но не предвиждаше актуализация на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!