Quantcast

Омуртаг на бунт - 10 дни е без вода

Последна промяна на 17 октомври 2013 в 08:16 1455 2

Хора от Омуртаг опитват да застанат на пътя на премиерския кортеж. Снимка: Noresharski
Хора от Омуртаг опитват да застанат на пътя на премиерския кортеж. Снимка: Noresharski

Без вода остана град Омуртаг в последните 10 дни. В града проблеми с водата има от години, но сега безводието е пълно, а хората - изнервени. 

Стигна се дори до окупация на сградата на общината, като жителите не допускат чиновниците на работа, предаде Нова телевизия.

 Местните жители обясняват, че от десет дни се справят с подръчни средства с проблема - с водоноски. Готвят и се къпят с минерална вода. Хората споделят, че според тях кметът и общинският съвет нямат вина за водната криза. „Водопроводът е тежко амортизиран, не е поддържан качествено от ВиК дружеството”, добавя мъж от Омуртаг.

 Водопроводът, който може да спаси положението, е даден на прокуратурата. Налага се държавата да отпусне 4 милиона лева, за да се довърши първия му етап, а след това да се започне втория и евентуално хората ще имат вода догодина, добавя Нова телевизия.

От ВиК обаче отговарят, че не са спирали да ремонтират остарелия водопровод.

Кметът е алармирал за проблема регионалното министерство. 

Преди четири дни в града гостува и премиерът Пламен Орешарски, с когото местната власт също обсъди проблема с безводието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2013 в 10:11

Ама разбира се, че няма виновни. Как не ги е срам да протестират. Веднага да им се каже от станиШеф и Доган , че колкото и да протестират, резултат няма да има.

17.10 2013 в 09:08

Какво се оплакват на добрата община и добрата държава? Ако не им харесва, да ходят в Албания: offnews.bg/index.php/254610/albaniya-e-pod-voda-hilyadi-semejstva-ostanaha-bez-dom