Нови камери в София следят "Мария Луиза" и "Ботевградско"

12 април 2013 в 12:30 3368 1

Камери на пътя. Снимка: БГНЕС
Камери на пътя. Снимка: БГНЕС

Нови 300 улични камери ще бъдат инсталирани в столицата, за да следят за престъпления. Te ще бъдат поставени на възлови кръстовища и места - по булевард "Мария Луиза" около Централна гара и Централна автогара, при Зоопарка и "Ботевградско шосе", както и в подлезите, съобщи директорът на "Обществен ред и защита при бедствия" към Столичната община Красимир Димитров пред БНТ.

В момента действащите камери на територията на София са 3800. Те са разположени на централните булеварди, в училища, подлези, паркове, градинки.

Предстои поставяне на 15 камери на "Ботевградско шосе". Това ще постави началото на нов периферен център за наблюдение, който ще обслужва по-отдалечените квартали на столицата.

Обмисля се видеонаблюдение и в Нови Искър, и на кръстовището пред 5-та градска болница. Разположените до момента камери са намалили с 80 на сто престъпленията в наблюдаваните райони. Много по- малко са и незаконните търговци, както и хулиганските прояви на футболните фенове, каза Димитров.

Намаляваме вандализма с осветлението и видеонаблюдението в Борисовата градина в близост до стадион "Васил Левски, посочи още той.

Общината разработва и програма за камери в детските градини и училищата в крайните райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови