Наливат бетон върху Яйлата край Камен бряг

Последна промяна на 11 май 2013 в 20:53 9453 12

Строежът в Яйлата - кофражът вече е вдигнат, всеки момент ще се налива бетонът.
Строежът в Яйлата - кофражът вече е вдигнат, всеки момент ще се налива бетонът.

Докато тече скандалът с фалшификацията на изборите, в далечен Камен бряг по тъмна доба се излива бетон върху най-уникалният исторически резерват в България - Яйлата.

Жител на селото се обади преди малко в редакцията на OFFNews и ни изпрати снимка.

Става въпрос за Малката Яйла - мястото, което е вляво от обзорната тераса на морския бряг, където започва пътеката към скалните ниши.

В нощта на петък срещу събота по черния път откъм село Свети Никола са дошли над 50 камиона, които са изсипали огромно количество строителни материали, както и генератор за ток.

Днес през целия ден са се вдигали кофражите за колоните.

В момента бетоновозите са там и всеки момент ще започне наливането им.

Скандалът с незаконната постройка избухна преди няколко години. Тогава двама братя от Генерасл Тошево изляха основите на сграда, която ще бъде хотелски комплекс. По документи тя е разширение на стара рибарска хижа. Хижата е разрушена преди повече от 40 години и от нея няма и следа. Основите са многократно по-големи от някогашната хижа.

По непотвърдена информация от жителите на селото, строителите са показали документи, с които се одобрява строежа, издадени през 2011 година от РИОСВ Бургас (!), въпреки че Камен бряг е в област Добрич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2013 в 23:58

Грамотен, ти ли не знаеш, какви документи издава РИОСВ? Разбира се, че не е разрешение за строеж, а документ за ЛИПСА НА НЕОБХОДИМОСТ за изготвяне на ОВОЗ! През тази вратичка доста строителни безобразия са преминали. Този документ, с две думи казва, че след като РИОСВ се е запознала с проекта за строеж или ремонт или каквото е там, тя (РИОСВ) преценя, че проекта не застрашава околната среда и за това НЯМА НУЖДА ДА СЕ ИЗГОТВЯ ОВОС! Без такъв документ или без ОВОС не може да бъде издадено СТРОИТЕЛНО РАЗРЕШЕНИЕ!!!! Така, че оня гербаджийски мутраген с ЛандРовъра, дето оглавява бургаската РИОСВ и си крие джипа по чужди гаражи, защото не може да си оправдае парите за него, та тоя дето и за Несебърските дюни беше натворил доста безобразия, както се разбира и в този случай е съдействал на нарушителите. Не знам кога най-после този човек ще бъде отстранен и даден на прокурора?!

13.05 2013 в 16:03

Подпалете телефона на РИОСВ - Варна - 052 634 579. Естествено, ще стигнете до секретарка, която ще пусне служебните реплики, обаче нека има натиск...

13.05 2013 в 11:32

Рапоня не случайно вдигаше пушилка около заменките. Защото проблемът не е в заменките. Ако гора се замени за гора държавата и обществото нищо не губят.

Проблемът започва, когато се промени предназначението и започне изливането на бетон. Мутренската банда живее от престъпления. Четири години шефът й беше най-могъщия човек в държавата и престъпленията на бандата му се прикриваха. Четири години мутренската банда на рапоня унищожаваше България.

12.05 2013 в 23:12

Тая работа няма да свърши добре. Когато властта не си влиза в дейностите започва самоуправството.

12.05 2013 в 20:06

Май ще се блокира пак Орлов мост.

12.05 2013 в 18:40

Ето какво се случва в изборния ден, когато полицията е твърде заета за да контролира : заливат Камен бряг - археологически резерват Яйлата с бетон!! Как може да е възможно това в нашата беззаконна държава? 50 - 60 работника трескаво се подготвяха за изливането на бетона, нямаше табели или някакви заграждения. Много ми е трудно да повярвам, че тези хора имат разрешително за тази дейност, която извършваха!!! Преди години изляха основите на бетонна сграда там, но естествено след намесата на будни граждани се оказа, че всичко е незаконно и беше спряно, но излетия бетон вече грозеше красивата местност . Сега се опитват да довършат започнатото, като се възползват от разклатената политическа обстановка , а прехвърлянето на отговорност между институциите е идеалното време за незаконното им начинание!! До кога ще позволяваме да грабят от нашето природно наследство?
http://prikachi.com/images/92/6181092D.jpg
http://prikachi.com/images/96/6181096n.jpg
http://prikachi.com/images/95/6181095I.jpg

12.05 2013 в 16:03

Не и това! Да се издаде заповед на наливачите на бетон незабавно да почистят всичко, да откарат строителните си материали откъдето са ги взели, че много лошо им се пише на всички и на издалите разрешителните до една година!

12.05 2013 в 12:05

И мен така... До кога?!... Не мога вече да търпя подобни новини да са ежедневие...

11.05 2013 в 23:56

Област Добрич е в територията на РИОСВ Варна. РИОСВ може да издаде съгласувателно писмо по ЗБР, ЗЗТ и ЗООС. Община Каварна издава разрешителното за строеж.

11.05 2013 в 23:08

Изглежда сме го объркали това, но по това време няма как да разберем какъв е тоя мистичен документ от Бургас. Ще го извъртя някак си това изречение, очевидно не е разрешение за строеж.