Най-високият министър предаде властта на най-ниския

Александра Маркарян 29 май 2013 в 16:21 4922 5

Най-високият министър в служебния кабинет - Николай Милошев, предаде властта на най-ниския в кабинета
Най-високият министър в служебния кабинет - Николай Милошев, предаде властта на най-ниския в кабинета "Орешарски" - проф. Анелия Клисарова. Снимка: Сергей Антонов

Най-високият министър в служебния кабинет - проф. Николай Милошев, предаде властта на наследника си в кабинета "Орешарски" - проф. Анелия Клисарова.

Церемонията по приемането и предаването на властта в образователното министерство се състоя днес с известно закъснение заради пожар.

Малко преди нея се запали кабел в мазе на "Дондуков", под сградата на министерството, чиито коридори на първия етаж се изпълниха с дим. Щети нямаше, пламъците бяха бързо изгасени, но извънредната ситуация вся известен организационен хаос.

И новият, и старият министър демонстрираха желание да продължат да работят заедно, както е било и при предишните заемани от тях постове.

Служебният министър, който се връща в БАН, и проф. Клисарова - бивш ректор на Медицинския университет във Варна демонстрираха желание да има приемственост и съвместна работа.

"Ще обявя приоритетите си след съгласуване с учителските и преподавателските среди, с ректорите и ръководството на БАН. Трябва да работим заедно - това са хората, които най-добре знаят от какво има нужда системата", обясни Клисарова.

Тя потвърди, че ще има зам.-министър, отговарящ за средното образование - ресор, от който тя е малко далеч с 30-годишната си биография в медицинските и университетските среди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!