Най-високият министър предаде властта на най-ниския

Последна промяна на 29 май 2013 в 16:21 4216 5

Най-високият министър в служебния кабинет - Николай Милошев, предаде властта на най-ниския в кабинета

Най-високият министър в служебния кабинет - проф. Николай Милошев, предаде властта на наследника си в кабинета "Орешарски" - проф. Анелия Клисарова.

Церемонията по приемането и предаването на властта в образователното министерство се състоя днес с известно закъснение заради пожар.

Малко преди нея се запали кабел в мазе на "Дондуков", под сградата на министерството, чиито коридори на първия етаж се изпълниха с дим. Щети нямаше, пламъците бяха бързо изгасени, но извънредната ситуация вся известен организационен хаос.

И новият, и старият министър демонстрираха желание да продължат да работят заедно, както е било и при предишните заемани от тях постове.

Служебният министър, който се връща в БАН, и проф. Клисарова - бивш ректор на Медицинския университет във Варна демонстрираха желание да има приемственост и съвместна работа.

"Ще обявя приоритетите си след съгласуване с учителските и преподавателските среди, с ректорите и ръководството на БАН. Трябва да работим заедно - това са хората, които най-добре знаят от какво има нужда системата", обясни Клисарова.

Тя потвърди, че ще има зам.-министър, отговарящ за средното образование - ресор, от който тя е малко далеч с 30-годишната си биография в медицинските и университетските среди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2013 в 10:26

Ало моме, има книжовни норми. И софийските села има диалект , ама в училище се учат книжовните норми. Като си решил да имаш публична професия /журналист, политик и прочее /за медиите е задължително , говори на книжовен български. Явно с диалекта не се справила в часовете по български език. Други се справят, значи може. Най ме убиват журналистите от Скат , почти всички мякат.
"Книжовният (литературният) език е кодифицирана (тоест с правен, юридически или квази-правен статус) разновидност на езика, за разлика от наречията, диалектите, говорите, жаргона и т.н. Това е езикова форма, която се смята за правилна и коректна и за това е преподавана например в училищата. Това е също високата и официална разновидност на езика. Книжовният / литературният език са нормативни както по отношение на писмената, така и на устната реч." - цитат от Wiki

01.06 2013 в 20:35

Абсолютно права си!

30.05 2013 в 12:39

Това за"диалекта на министърката" ме уби! Понеже ББ до момента на никакъв диалект не говореше, и Веждичката и той, да не говорим за останалите. Клисарова е от Варна, нормално е да говори по- меко , което не я прави човек с по-малко акъл. А тия изказвания за диалекта толкова много ми напомнят празноглавата Калканджиева, че няма какво повече да каже човек. Освен това, че не софийският говор, а великотърновският е основа на книжовната норма на българския език! В този смисъл варненският говор е значително по- близо до нормата! Мхм!

30.05 2013 в 10:56

Министърката на образованието говори на диалект... Това не се търпи...

29.05 2013 в 17:04

Това не е случайно. Беше нагледно показана на министъра какво е състоянието на образованието в България. Начално - объркано, средно - извън европейските стандарти, висше - има ли такова или само масово никнене на университети без програми и с копи/пейст преподаватели.