Таня Илиева от филма Дзифт е Голата Свобода

OFFNews 14 юли 2013 в 00:11 13823 23

Протестът: ден 30  Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 30 Снимка: Сергей Антонов

Таня Илиева е името на момичето, която се превъплати в Свободата от легендарната картина на Йожен Делакроа "Свободата води народа".

Таня е модел, бивша шампионка по конен спорт, а киноманите я познават като Ада от филма "Дзифт" на режисьора Явор Гърдев.

Пресъздаването на живо на картината, станала символ на Френската революция, става в най-подходящия ден. В нощта на 13 срещу 14 юли 1789 г. разбунтувалите се французи превземат Бастилията и това слага началото на най-известната революция. От тогава 14 юли е националният празник на Франция.

Агенция Дартснюз припомня какво казва Таня за героинята си във филма: "Тя наистина прилича на мен. Красива жена е, предизвиква интерес и е много естествена в поведението си. Разликата между двете ни е в това, че аз съм израснала в сплотено семейство, възпитали са ме така, че да се справям с живота по-добре."

В свои интервюта Таня признава, че отдавна е свикнала да се съблича пред хора покрай манекенството. Тя има успешна кариера в Париж, Ню Йорк, Милано. За първи път се съблякла за реклама на мобилен оператор.

Хронологията на Ден 30 от протестите можете да видите тук.

Тук са снимките на Сергей Антонов от зрелищния протест.

Картината на Йожен Дьолакроа "Свободата води народа":

Картината на Южен Делагроа - "Свободата води народа". Eugène_Delacroix_-_La_liberté_guidant_le_peuple

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!