МВР поиска допълнително 18 млн. лв. от Дянков

Юлиан Христов 17 август 2012 в 17:26 1738 4

 Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Допълнително 18 млн. лв. да бъдат отпуснати на МВР, поиска вътрешният министър Цветан Цветанов. В доклад на вицепремиера до Министерски съвет, внесен вчера, се казва, че парите са необходими за погасяване на част от просрочените задължения за текуща издръжка на ведомството. 

В доклада се казва:

Просрочените задължения, част от които ще бъдат погасени чрез приемането на проекта на Постановление, са за: горива и смазочни материали, телекомуникационни и пощенски услуги, горива за отопление, разходи за експертизи, поети ангажименти по сключени договори за униформено облекло на служителите, електроенергия, топлоенергия, вода и др. Погасяването на част от просрочените задължения на Министерството на вътрешните работи ще преустанови начисляването на лихви и неустойки по тях и ще се осигурят регулярни доставки по сключените договори.

Ведомството, което има най-големия бюджет от останалите министерства в размер на близо 1 млрд. лв., вече поиска 100 хил. лв. за ремонт за повредената руска техника при пожара в резервата Бистришко бранище. Ведомството бе посочено днес и като един от най-големите длъжници на общините. МВР дължи 3,365 млн. лв. за неизплатени местни данъци и такси. Второ по задлъжнялост е другото силово министерство е военното 2,7 млн. лв.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови