Мира Радева: Реформаторският блок може да настигне ГЕРБ на изборите

05 август 2013 в 09:54 9706 23

Мира Радева
Мира Радева

Широка подкрепа за десния Реформаторски блок на предсрочните избори прогнозира социологът Мира Радева.

„Напълно е възможно при едни избори – късната есен или в началото на следващата година Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ", каза тя пред Нова тв.

"БСП, ДПС и „Атака“ много добре знаят, че при един евентуални избори не могат да устроят същия театър. Всички български граждани, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната тройна коалиция. Аз залагам на силното присъствие на десния Реформаторски блок. Цялото българско общество за тези 23 години се измести в център дясно. Хората търсят алтернативен десен субект, те не го виждат в БСП“, коментира Мира Радева.

По думите й "БСП и ДПС са главните виновници за дивия капитализъм", защото те най-дълго са управлявали през този период.

Бившата комунистическа партия не е успяла с "катарзиса" си след 1989 г., и така и не е спечелила доверието на младите, смята Радева. Поддръжници на БСП днес са  едни хора на миналото, на носталгията, които не са носители на социалната алтернатива. Оказва се и че БСП е конфронтирана с целия интелектуален елит на нацията. "Вижте кои стоят на страната на протестиращите – колкото и хаотични да са те и да не знаят какво искат, и кои са поддръжниците на кабинета "Орешарски". Те стигнаха до гротескната ситуация Мишо Шамара да е лицето на контрапротеста", каза още социоложката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!