Мира Радева: Реформаторският блок може да настигне ГЕРБ на изборите

Последна промяна на 05 август 2013 в 09:54 8833 23

Мира Радева
Мира Радева

Широка подкрепа за десния Реформаторски блок на предсрочните избори прогнозира социологът Мира Радева.

„Напълно е възможно при едни избори – късната есен или в началото на следващата година Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ", каза тя пред Нова тв.

"БСП, ДПС и „Атака“ много добре знаят, че при един евентуални избори не могат да устроят същия театър. Всички български граждани, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната тройна коалиция. Аз залагам на силното присъствие на десния Реформаторски блок. Цялото българско общество за тези 23 години се измести в център дясно. Хората търсят алтернативен десен субект, те не го виждат в БСП“, коментира Мира Радева.

По думите й "БСП и ДПС са главните виновници за дивия капитализъм", защото те най-дълго са управлявали през този период.

Бившата комунистическа партия не е успяла с "катарзиса" си след 1989 г., и така и не е спечелила доверието на младите, смята Радева. Поддръжници на БСП днес са  едни хора на миналото, на носталгията, които не са носители на социалната алтернатива. Оказва се и че БСП е конфронтирана с целия интелектуален елит на нацията. "Вижте кои стоят на страната на протестиращите – колкото и хаотични да са те и да не знаят какво искат, и кои са поддръжниците на кабинета "Орешарски". Те стигнаха до гротескната ситуация Мишо Шамара да е лицето на контрапротеста", каза още социоложката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2013 в 15:14

Добре, да допуснем, че базата на лявото и дясното не е буржоазната демокрация. Бихте ли посочила леви и десни политически движения през феодалното Средновековие? Или по време на фашистки или комунистически диктаторски режими? А може би в античния фараонски Египет? Докато аз мога да ви посоча примери - прототип за леви и десни политически движения още по време на древните демокрации - както в Атина, така и по време на Римската република. Един от класическите примери за антично ляво политическо движение е движението на братя Гракхи в Рим, Гай Юлий Цезар определено е заемал леви политически позиции в реформите, които прокарва в полза на плебса и срещу римските нобили.
Четете уважаема! И не предизвиквайте смях с головодните си твърдения, че по време на дясно управление народа обеднявал... По време на десния Рейгън американеца беше значително по-богат, отколкото сега. Както и в Германия - след десния Хелмут Кол, по време на червено левия Шрьодер, немеца обедня.

06.08 2013 в 05:15

Базата на лявото и дясното не е демокрацията, а хората, съответните социални прослойки и класи. Народът вече 23 години руча “дясно“ и му се насити. Обедняхме като църковни мишки, какви други да сме, освен ЛЕВИ!!!! Ляв марш!!!!

05.08 2013 в 21:23

"Хората търсят алтернативен десен субект"

Да, възходът на монополите не ни беше достатъчно десен, искаме още. Тъпа патка.

05.08 2013 в 19:52

Резултатите са 22 към 18 %! А Мира казваше - 36 към 16 ! Това ли е познала ?????????

05.08 2013 в 17:09

До като Мира Радева и Асен Генов са политически кадровици в България ще ядем попарата на Иван Костов и ще духаме супата на Меглена Кунева, които ни надробиха и свариха по време на преговорите за членството на българската държава в ЕС! С попарата и супата ще организирате гладни за власт зверилници - с попарата, супата и салатата на Мира Радева, съмнително е да се печелят избори!!! И въпросът е: С каква цел Мира Радева укрива престъпната икономическа и финансова дейност на Иван Костов и Меглена Кунева, които ни доведоха до просешка тояга и до организиране на политически протести? От друга страна - протестиращи от квотата на Асен Генов, дават изявления - че и 1000 лв да стане минималната заплата пак ще искат оставката на Орешарски. Приемам това искане, но питам Радева и Генов: Иван Костов и Меглена Кунева от "Реформаторския блок" ли, които реформираха плановата икономика в планова икономика на свободни пазарни цени и измамиха ЕК, че България е изпълнила поетите ангажименти по предсъединителните договори, относно актуализацията на формите за формиране и разпределение на БВП и на публичния ДБ по критериите на ЗДДС в сила от 1994 г по критериите на Европейския стандарт за асоцииране - 95 /ЕСА-95/ в сила от началото на преговорите, по Международните счетоводни стандарти /МСС/ в сила от 1 януари 2005 г и т.н. и т.н. И ако ние от по старото поколение живяхме сравнително добре при плановата икономика, то на Вас наследници, се падна да живеете при условие на раздържавена планова икономика - кой колкото може граби от разградения държавен двор. Да Ви е честит високия жизнен стандарт по раздържавените форми на Българския държавен стандарт /БДС/, на Националните счетоводни стандарти /НСС/ и по Примерния национален сметкоплан /ПНСпл//, създадени по стандарта на Съвета за икономическа взаимопомощ /СИВ/, през 60-те години на миналия век!!! Кой не скача е червен - който скача е измамен!!!!!!!!!!!!!!!!!........................

05.08 2013 в 16:52

Нужно ли е да ти припомням, че през април същата Мира прогнозира скандално висок изборен резултат за ГЕРБ - около 40%. Явно това доведе до намесата на прокуратурата в изборите - нещо нечувано за една демокрация, а по смисъла на Конституцията - престъпление. Дали инфото за изборната прогноза беше предупреждение към БСП, уж неволно изпуснато, или просто на Мира не й издържаха нервите? Спомням си какъв смешен инквизиционен съд й бяха устроили червените Кънчовци по този повод - просто си показаха тъпотията. Едва ли не я отлъчиха от църквата на социологията...

05.08 2013 в 15:25

"Напълно е възможно при едни избори – късната есен или в началото на следващата година Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ” - Мира Янова явно е много скептично настроена към изборните резултати на ГЕРБ и очакванията й са изобщо да не влязат в следващия парламент :)

05.08 2013 в 15:04

Сега иде ред и РИФОРМАТОРИТЕ да ни онождат!!!

05.08 2013 в 14:30

Само където познава почти всичко. Гътнете се от злоба, комунисти.