Министър Клисарова: Студентите имат право да изразят гражданската си позиция

Александра Маркарян 30 октомври 2013 в 09:12 1527 24

Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС
Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС

„Аз съм в университета от 30 години, винаги съм мислела, че студентите трябва да изразяват гражданската си позиция, но как – това е друг въпрос. Призовавам всички да работим, за да излезем от тази ситуация.”

Това заяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова в интервю за bTV тази сутрин.

Тя потвърди, че е готова да се срещне с всички групи студенти, но не заради исканията им за оставка на кабинета и разпускане на Народното събрание, а ако те искат да дебатират необходимите реформи в образованието.

Клисарова не коментира критиките към правителството и искането за оставката му.

„Бях много тревожна през тези дни, вчера се успокоих, когато поискаха и промени в образованието. Образованието е надполитическо и трябва да е ангажимент на цялото общество”, категорична бе Клисарова.

След като вчера самата тя допусна опасността от нулева година, днес тя зае малко по-различна позиция: Тя, като министър, няма да обявява нулева година. Университетите са автономни и ръководствата им сами трябва да решат как да излязат от ситуацията.

„Нулева година ще попречи на всички – и на университета, и на студентите. Всеки Академичен съвет сам решава как трябва да се отучат тези седмици, в които занятията са били прекратени”, коментира Анелия Клисарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!