Мартин Христов: Не съм арестуван, някой ме топи

23 октомври 2012 в 15:47 6417 1

Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС

Никога не съм бил арестуван през септември или когато и да било. Не съм бил и разпитван по служебни въпроси.

Това заяви пред OFFNews довереният човек на земеделския министър Мирослав Найденов – Мартин Христов, за чийто арест OFFNews съобщи снощи. Доскоро Христов бе шеф на кабинета на министъра. По информация на медията той е бил арестуван миналия месец от ГДБОП за кратко, а после - пуснат. Задържането е по повод злоупотреби в държавното предприятие „Напоителни системи“.

Христов сам се свърза с редакцията по телефона, изпрати и отворено писмо до главния редактор на OFFNews Владимир Йончев и екипа на медията с искане за право на отговор (виж целия текст по-долу).

„Още веднъж да повторя - никога не съм предприемал действия, нарушаващи закона, нито в качеството си на държавен служител, нито като редови гражданин. Напуснах поста си в Министерство на земеделието и храните по собствено желание, като останах с взаимно уважение с всички свои вече бивши колеги. Знаете, особено когато човек върши работата си на отговорен държавен служител добре и съвестно, винаги се намира кой да се чувства ощетен“, пише бившият чиновник.

В телефонния разговор с наш репортер Христов не можа да си спомни кога точно е напуснал министерството, но поводът бил личен. „В момента си почивам, не се занимавам с абсолютно нищо, имах и здравословни причини“, каза той. И добави, че и към днешна дата е запазил много добри отношения с министър Найденов.

Г-н Христов ни потърси от същия телефонен номер, на който ден по-рано отричаше, че разговаряме с Мартин Христов и имаме грешка.

 Ето и пълния текст на писмото му до OFFNews:

 

Уважаеми г-н Йончев,

редактори и журналисти на ОффНюз,

Изглежда сте станали жертва на умишлена манипулация. Аз, Мартин Христов, не съм бил арестуван през септември или когато и да било.

Чета често Вашата медия и зная, че упорито и честно се стремите да правите качествена журналистика. При това във времена, в които поради редица фактори това е трудно. Имате моето уважение за труда си. В конкретния случай обаче, източниците Ви, които не посочвате дори и бегло в материала си споменаващ мен, умишлено или не, са Ви подвели.

Недоумявам и защо името ми се намесва по случай, по който има задържани лица и текат процесуални действия. Още веднъж да повторя - никога не съм предприемал действия нарушаващи закона, нито в качеството си на държавен служител, нито като редови гражданин.

Напуснах поста си в Министерство на Земеделието и Храните по собствено желание, като останах с взаимно уважение с всички свои вече бивши колеги. Знаете, особено когато човек върши работата си на отговорен държавен служител добре и съвестно, винаги се намира кой да се чувства ощетен. Съжалявам, че са успели да заблудят Вас и екипа на уважаваната Ви медия, така че да станете част от компроматна война срещу мен.

Разчитам на Вашия професионализъм, за да поправите грешката си, която вярвам неволно сте допуснали. Моля, ако изберете да публикувате това писмо, да го направите без промени. Зная, че и Вие, както и аз, държите на доброто си име. Име, което съм готов да защитавам с всички позволени от закона средства.

Разчитам на Вашата коректност и професионална етика. Оставам Ваш читател и за в бъдеще. Пожелавам Ви успех в труда ви към истинска журналистика - повече доказуема истина, по-малко "сензации" в името на самата сензация.

 

С уважение,

 

Мартин Христов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови