Quantcast

Лицата на контрапротеста (снимки)

Последна промяна на 20 август 2013 в 12:06 28971 47

Лицата на контрапротеста. Снимка: Георги Величков
Лицата на контрапротеста. Снимка: Георги Величков

Демонстрацията на 16 август, която целеше да подкрепи преодоляването на президентското вето върху промените в бюджета, бе върхов момент за контрапротестиращите. 

Ако през последния месец акциите на хората, подкрепящи кабинета "Орешарски", преминаваха вяло и с рехаво присъствие, миналия петък БСП и ДПС докараха от цялата страна автобуси с хора.

Отговорите на някои от тях показаха, че част от "вносните" контрапротестиращи не знаят кой е начело на държавата и са крайно неориентирани "за" и "срещу" кого са в политиката.

Ситуацията на протеста в защита на управлението дори роди протестен фолклор или по-точно казано контрапротестни поговорки и максими. Една от тях гласи, че логото на Тройната коалиция трябва да бъде изображение на автобус.

Лицата на култовите контрапротестиращи запечата фотографът Георги Величков, съсобственик на Photo-forum.net.

OFFNews публикува снимките днес, когато получихме разрешение за това от автора им.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 19:02

В ДС май ти си учил, щом те хвана такава параноя от едно най-обикновено обективно наблюдение :D
Иначе, ако ме питаш, провокаторе, на чия страна съм аз, ще ти кажа: на нито една от наличните две.

22.08 2013 в 13:54

Ти да не си учил при Цвъ Цвъ? Или преди това-в ДС? Не че е много различно, само за въсрастовата граница има значение.

22.08 2013 в 13:49

От София съм, не участвам нито в протеста, нито в контрапротеста, но не отказвам правото нито на едните, нито на другите да имат собствено мнение, различно от моето. А да смяташ, че ти имаш право да протестираш, а други не само защото не са от София /т.е. щом не са имали баба и дядо, мама и тате, заселили се в София от село/, или защото не мислят като теб, си е чист КОМУНИЗЪМ. Ами как да дойдат хората в София--с превозно средство. Защо да не се организират и това превозно средство да е нает автобус-зер правителственият самолет возеше само любимците и любимките на Бойко, а сега затегнаха контрола.

22.08 2013 в 13:37

А защо не дадете "лицата на протеста"-тия работници по чистотата от Пловдив и други герберски общини, чиито автобуси дойдоха заедно с автобусите на контрапротеста и които само ТВ7 даде. Иначе и на контрапротеста имаше бели млади физиономии, но вие тенденциозно сте заснели само това, което ви изнася. Съвсем друг е въпроса, че това е чиста проба насаждане на расизъм и дискриминация-да насъскваш българи срещу цигани, младежи срещу старци-ДОСТОЙНИ УЧЕНИЦИ СТЕ НА ИЗЦЕПИЛИЯ СЕ ЗА "ЛОШИЯ МАТРИАЛ" БОКО ТИКВАТА. Ако прокуратурата си е на мястото, трябва да се самосезира за подбуждане към расизъм и дискриминация.
А пропо, евреите и полуевреите повече българи ли са от циганите и турците? ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ, ЩОМ СМЕ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ. Offnews, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! Прочетете само какви расистки гадории сте предизвикали в коментарите след това срамно ваше творение, и ТОВА Е СЪЗНАТЕЛНО ТЪРСЕН ОТ ВАС ЕФЕКТ-НАСАЖДАНЕ НА РАСОВА ОМРАЗА!

22.08 2013 в 13:21

Те тия, за които пишеш, не са на контрапротеста, а на вечерята-ифтар, редом на масата с Роско и ухажвани от него.

22.08 2013 в 00:32

От тия всички снимки едно нещо ми се набива на очи. Белите тениски и белите шапки. Тениските - с ръбове по ръкавите от фабричното сгъване. Чисто нови тениски значи. Като цяло - облечени нормално, с изключение на един човек, който е нахулил своята тениска върху ризата си. Това прави впечатление. Защо върху ризата? Да не би да му е студено? Едва ли. По-скоро са му я дали на място и е нямало къде да остави ризата си, ако я съблече. Другите са имали къде да се облекат. Значи са дошли така, направо изтупани с белите тениски. Значи повечето са били предварително внимателно и спокойно организирани, други са вербувани на място. Защо бял цвят? Символично ли го носят и какво символизира за тях? Тук вече не само контрапротестиращите, но и организаторите им няма да имат отговор, главата си залагам. Организаторите просто са решили да ги поизлъскат, да ги приведат в приличен вид, та какво, какво - бяло! Бялото нещамповано сигурно е най-евтино.

21.08 2013 в 18:08

ГОСПОДИ, СЛЕЗ И СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ! Или поне звънни на колегата ти с полумесеца, да прати МУА-МЕД С ЧАЛМАТА, да ги извози с автобуси към някое гето на изток... :D

ПС: един не видях да е добре със зъбите, големи образи са всичките, голям смях! А... и с колкото и бели дрехи да ги облекат, тези няма да станат по-чисти или спретнати.

21.08 2013 в 14:21

Ми и БСП да бяха последните години на власт, и те щяха да плащат на протестиращи студенти по 100 лева всеки ден, вместо еднократно да докарат мангали срещу 20 лева, вода и сандвич.

21.08 2013 в 13:37

Вижте им само физиономиите - на малоумници!

21.08 2013 в 09:21

Италианските философи от 20 век Парето и Моска твърдят, че демокрацията е илюзорна, и служи само за да прикрие реалността от управлението на елитите. Всъщност, те твърдят, че елитната олигархия е неотменимо правило на човешката природа, което се дължи до голяма степен на апатията и разделението на масите. Уикипедия. На който не му харесва - това е положението Как' Сийке. Който си мисли, че София е България жестоко се е объркал. Свиквайте.